Glossy intervju

BOJAN PERIĆ OTVORENO O SVEMU: Da nisam glumac, bio bih ĐUBRETAR!

2

Popularan umetnik opisuje popularnost koju mu je donela serija "Vojna akademija" i ne skriva da u njoj i danas, posle sedam godina, veoma uživa

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Nakon što se na nedavno održanoj premijeri poslednje, 4. sezone serije "Vojne akademije" oprostio od uloge Danijela Stošića, junaka kojeg je glumio čitavih sedam godina, glumac Bojan Perić za Glossy otkriva tajne sa snimanja i šta je promenio u samom scenariju.

 

Glossy: Kakva su vam osećanja pošto se završava priča sa "Vojne akademije"?

 

- Pomešana, ali ono što dominira njima jeste činjenica da toliko dugo volim tu seriju, kao i svi koji su je radili. Na poslednjem snimajućem danu bio sam izrazito tužan jer sam se saživeo s likom. Ekipa koja je radila na setu, od predivne Milijane, koja se brinula da niko nije gladan i žedan, preko ljudi koji su radili rasvetu i scenografiju, do reditelja i producenta, bila je divna.

 

Glossy: Šta je najlepše što pamtite sa snimanja?

 

- Svaki novi snimajući dan bio mi je najlepši. Pamtim let avionom, kada smo snimali scene skakanja padobranom. Kada smo poleteli s Batajničkog aerodroma, bio je to impozantan trenutak da se bavim svojom profesijom na 1.500 metara nadmorske visine. Sada kao anegdotu prepričavamo kako se Nebojša Milovanović plašio visine. (smeh)

 

Glossy: Kakve biste izmene napravili u scenariju da ste mogli?

 

- Sve što sam menjao u scenariju već sam uveliko promenio. Volim da razumem šta je scenarista želeo i da onda to kažem onako kako ja smatram da bi taj lik to rekao.

 

Glossy: Uloga Stošića učinila vas je popularnim. Koliko vas je profilisala za neke buduće uloge?

 

- Bila je to moja prva uloga u našoj zemlji koja je doživela tako veliki odjek. Još su mi svi na akademiji govorili kako je najbitnija ta prva preko koje će publika da me upozna. S obzirom na to kakve su mi bile sledeće uloge, nije me profilisala. Desilo se da sam posle u "Urgentnom centru" dobio potpuno drugačiju ulogu. Trenutno u Sarajevu igram Valtera u seriji "Konak kod Hilmije", što je opet različita rola. To je najveća blagodet za glumca.

 

Glossy: Kako se nosite s popularnošću?

 

- Publika me na svakom ćošku zaustavlja i želi da se slika sa mnom. To je najlepša stvar koja može da se desi u ovoj profesiji.

 

Glossy: Šta biste bili da niste glumac, možda pilot?

 

- Ili đubretar. (smeh)

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir

foto: glossy

 

makonda-tracker