Glossy dom poznatih

MIRIS MEDITERANA NA OBRONCIMA AVALE: Lea Kiš otvara vrata svoje LUKSUZNE vikendice (FOTO)

0

Poznata voditeljka stvorila je nadomak Beograda svoj pravi mali raj gde često tokom leta pobegne od prestoničke vreve sa suprugom Momčilom i ćerkom Sarom Miom.

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

U jednom od najlepših naselja na obroncima Avale, voditeljka Grand televizije Lea Kiš Jokić (52) i njen suprug Momčilo Jokić (58) svili su svoj dom ušuškan u prirodi, koji im predstavlja idealno mesto za beg iz prestonice tokom vrelih letnjih dana.

 

Već na ulasku u imanje sve odiše atmosferom koja podseća na Mediteran - beli kameni zidovi, baldahinima zaklonjena terasa od kovanog gvožđa, drvene stepenice koje se prostiru duž celog dvorišta, samo su neki od elemenata zbog kojih na trenutak pomislite da se iza obližnje šume nalazi more.

 

Poznata voditeljka ne krije da je njen suprug zaslužan za izgled ovog doma u prirodi. On je zajedno s majstorima skoro dve godine pažljivo radio na uređenju eksterijera, koji je sam osmislio, pa su Lea i njihova ćerka Sara Mia (24) u ovo dvorište zakoračile tek kada je sve bilo gotovo. Skladni bračni partneri najviše uživaju u zalasku sunca, a tokom vrelih popodneva spas potraže u bazenu.

 

foto: Luka Šarac

- Godinama smo svaki slobodan trenutak koristili da uredimo detalje u kući koju dugo adaptiramo da bismo imali nešto van grada, što će biti oaza mira za našu porodicu. Moj suprug Moma oduvek je želeo da slobodno vreme provodi u prirodi i da tu pronađe spas od posla i stresa - prvo u radu na adaptaciji, a sada u uživanju, sađenju cveća, voća i uzgajanju organskog povrća - ispričala je Lea prošle godine za magazin Glossy i dodala:

 

foto: Luka Šarac

- Najlepše je kada možete da uživate u onome što godinama radite, kad vidite da su napori urodili plodom i da je ono što je donedavno izgledalo nemoguće sada tu pred vašim očima, baš onako kako ste želeli. Bila sam skeptična u početku jer sam više urbani tip i bilo me je teško motivisati da se preorijentišem na život u prirodi, ali moj muž je s velikim naporom, imaginacijom i voljom napravio pravi mali raj.

 

 

 

 

- Mir i priroda više opuštaju od mora, a možda smo i mi sada u nekim godinama kada više cenimo neke druge stvari i drugačije vrednosti. Ovde i Sara voli da uživa sa svojim društvom - priča voditeljka, koja je sa Momom u braku tri decenije.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker