Glossy INTERVJU

Goca Tržan otvoreno: Ne odustajem od vantelesne oplodnje

1

Dok promoviše novi singl i pokušava da prebrodi sve prepreke koje donosi pubertet ćerke Lene, pop pevačica kaže da nije odustala od ideje da sa suprugom Rašom Novakovićem dobije potomstvo

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Pop pevačica Goca Tržan (44) prisutna je na muzičkoj sceni skoro četvrt veka, pa je shodno tome posao koji je rano odabrala za sebe umnogome i oblikovao kao ličnost. U trenutku dok promoviše novi singl "Folija", otvoreno priča i o privatnom životu, u kojem crpi snagu za sve nove poslovne izazove. Odavno je naučila da upravo kraj ćerke Lene i supruga Radomira Novakovića ima svoje sigurno utočište i da ništa ne može da naruši njenu ravnotežu.


Šta si poslednji put pročitala o sebi novinama?


- Ne pamtim kad sam poslednji put čitala novine i portale. Ludo se zabavljam, živim u svom svetu, čitam knjige, na televiziji gledam samo serije i filmove, vesti nikako. Vrlo često na društvenim mrežama saznam da je negde eksplodirala bomba ili da se dogodio zemljotres u nekoj državi. Neinformisana sam u tom smislu jer ne želim time da trujem svoj život. Izuzetno sam emotivna i baš mi nije potrebno da se opterećujem stvarima koje mi ništa dobro neće doneti.

 

Goca Tržan s ćerkom Lenom
Goca Tržan s ćerkom Lenomfoto: Marina Lopičić


Kako se nosite sa ćerkinim ludim godinama?


- Lena je napunila 11 godina, već je "puca" pubertet. Mnogo mi je teško, baš sam vezana za nju, a svesna sam toga da moram da je pustim da me psihološki ubije. To je izuzetno teško. Lena je po karakteru potpuno različita od mene, ja sam najgori mogući spoj - emotivna, vrlo često nepromišljena i kompulzivna. Reagujem u trenutku, ne umem da se stišam i stanem na loptu. Hvala dragom Bogu da mi je dao Lenu jer od nje mogu mnogo da učim o sebi.


Šta ste sve naučili od nje?


- Da druge ljude prihvatam onakvima kakvi jesu, da ne može sve da funkcioniše iz moje vizure, da moram da je pustim da ona bude svoja. Kad dobiješ dete koje je potpuno drugačije po temperamentu od tebe, ako to ne shvatiš na vreme, onda ga sprečavaš i pritiskaš. Trudim se da je pustim da sama sebe razvija na način na koji je najbolji.

 

Smatrate li da je dobro da roditelj uči od dece u tako ranoj fazi?


- Da. Svako normalan treba da uči od svoje dece. Roditelji moraju da budu autoriteti, Lena je vrlo strogo vaspitavana, ali ja je ipak puštam da sama prolazi kroz život, da bude samostalna, u skladu sa svojim temperamentom.


Kakva su njena interesovanja, voli li muziku?


- Voli manuelne stvari, da rukama pravi sitne stvarčice. Na Jutjubu i Instagramu prati te profile gde se svašta nešto pravi od sitnica koje svi mi imamo u kući. Dok joj nisam kupila glugan (električni pištolj za lepljenje, prim. aut.), nije se smirila. Takođe, veoma je zanima i ples, već duže vreme, kao i gluma.

 

NASTAVAK PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI

makonda-tracker