ekskluzivno za glossy

Jovana Joksimović otkriva: Borba za moja dva anđela bila je veoma zahtevna, komplikacije su trajale gotovo 40 dana!

0

Dok se priprema za povratak na posao posle rođenja bliznakinja Ane i Srne i za početak rada na TV Prva, voditeljka govori o teškom porođaju, sinu Kosti, odnosu sa suprugom Željkom Joksimovićem i otkriva da će se njoj i Srđanu Predojeviću u studiju jutarnjeg programa pridružiti i treći član - pas labrador

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Jovana Joksimović spremna je za nove radne pobede. Voditeljka koja je sa kolegom Srđanom Predojevićem postala deo tima Prve televizije prvi put nakon rođenja bliznakinja Ane i Srne, ali i odlaska s televizije Pink govori za magazin Glossy.

 

Novi jutarnji program, koji će voditi zajedno sa svojim kumom od 5. marta svakog jutra od sedam do 11 časova, biće drugačiji od svega što je do sada radila. O tome, roditeljstvu, ali i braku sa pop pevačem Željkom Joksimovićem lepa voditeljka otvoreno govori.


Kako ste doneli odluku da pređete na drugu televiziju i jeste li mišljenja da čovek mora na određeni vremenski period da menja, ako ne posao, onda bar preduzeće?


- Nisam je donela lako, razmišljala sam i razgovarala o tome sa Srđanom jer smo zajedno i otprilike u isto vreme osetili neku vrstu zasićenja i potrebu za novim izazovom. To je, rekla bih, normalno u svakom poslu, i mi smo imali sreću da smo dobili ponudu onda kada smo bili spremni da je prihvatimo. Nijedna promena nije laka, ali ja volim da iskoračim iz zone komfora jer bez toga nema napretka. S druge strane, beskrajno mi je drago što se u proteklom periodu više pričalo o voditeljima i transferima u jutarnjim programima nego u prajm-tajmu. To govori da je ovo važan segment svake televizije i da ne možete postići veliku gledanost ako ne privučete gledalište od ranog jutra. Srđan i ja smo dovoljno dugo u ovom poslu, pa smo prošli i faze kada je voditi jutarnji bilo gotovo nepopularno, a sada smo u situaciji da su ovo najveći prelasci i pojačanja. To me raduje.

 

Kako je odabir pao na TV Prva?


- Prva nije imala Jutarnji program, a Srđan i ja smo dosad pokazali rezultate koji su na neki način garancija uspeha. Ne kažem da nas to opušta, naprotiv. Još više smo zbog te činjenice u obavezi da pomerimo granice i pružimo nešto novo i drugačije. S druge strane, TV Prva je pokazala spremnost da ispuni maksimalne tehničke i produkcijske zahteve i time nam pružila veliki vetar u leđa. Posle prvih mesec dana rada, koje gledaoci ne vide ali su nama dragoceni, mogu samo da kažem da smo doneli pravu odluku i da verujemo u tim ljudi s kojima radimo. Biće ovo divno proleće, gledaćete Prvu od ranog jutra, sigurna sam.

 

foto: Vladimir Šporčić


Svojim postupcima pokazujete da vam je kum Srđan Predojević najbolji partner pred kamerom. Možete li da zamislite da jednog dana ipak ne radite zajedno i šta je ono zbog čega ste toliko dugo nerazdvojni u poslu?


- Ne razmišljam o tome, jer ne želim da menjam stvari koje funkcionišu. Mi se prosto veoma dobro poznajemo i sjajno uklapamo. Ako mislite da je to zato što smo slični - rekla bih da nije. Naprotiv. Različiti smo, ali na način da te razlike čine celinu. Mi imamo poverenja jedan u drugog, znamo kako ovaj drugi diše i obožavamo se. Ponosna sam na naš odnos, uložili smo mnogo ljubavi, vremena, strpljenja, znanja da bismo bili tu gde smo. I zato i možemo uvek još malo iznad onog što se od nas očekuje.

 

Jutarnji program Prve televizije se željno iščekuje, najavljuje se veliki broj noviteta. U čemu ćete se razlikovati u odnosu na konkurenciju i koliko će trajati program?


- Biće to normalan i moderan jutarnji program kakav se može videti na svetskim televizijama, ali prilagođen našem mentalitetu. U nedostatku novca i ideja, jutarnji programi su pretvoreni u poluvečernje emisije u kojima se emituje vremenska prognoza. Mi počinjemo svakog radnog dana u 6.55 i trajemo do 11.


Ekskluzivno saznajemo da ćete imati i trećeg, najmlađeg "člana posade".

Kako se zove, koji će biti njegov/njen zadatak i ko će ga paziti u studiju?


- Veoma smo srećni i ponosni što ćemo imati trećeg, kako vi kažete, "člana posade" u studiju, koji će biti s nama tokom celog jutra. Neće to biti kuca koja će samo živeti sa nama, kada dođe vreme ona će imati poseban zadatak, veoma human, i sigurna sam da će gledaoci voleti našeg čokoladnog labradora, ženku kojoj smo dali ime Prva. Već u prvoj emisiji ćemo sve objasniti.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker