Doslednost za svaku pohvalu

Sportista postao medicinsko čudo: Cilj je biti najbolji i tako svakog dana (FOTO)

0
Njegov način ishrane postao je javna tema u SAD-u jer mnogi smatraju da on preteruje...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tom Brejdi je najbolji sportista američkog fudbala, koji uz pomoć svog ličnog trenera Aleksa Guerera već godinama svom telu poklanja posebnu pažnju. To uključuje brigu o svakoj unesenoj kaloriji i odlazak na spavanje u 21 sat.

Ovaj sport traži maksimalnu posvećenost i odricanja. Cilj je biti najbolji i tako svakog dana" objašnjava Brejdi, koji možda upravo i zbog načina ishrane izgleda kao da mu je dvadeset iako u stvari ima 39 godina.

Ovakve sitnice menjaju život iz korena: Poznati pevač izbacio iz ishrane SAMO JEDNU namirnicu i izgubio 25 kilograma!

 

Tako na meniju porodice Brejdi (jasno, supruga Žizel Budšen takođe se pridržava dijete, ali isto vredi i za njihovo troje dece), između ostalog, nećete naći šampinjone, paprike ili patlidžane jer - nadimaju.

 

foto: Profimedia

Paradajz možda jednom mesečno. Kafa i kofein su zabranjeni, baš kao i mlečni proizvodi te beli šećer i brašno. Zanimljivo je da ni voće ne jede, osim banane u smutiju.

Povrće čini 80 odsto ishrane, ali samo sveže. Ako nije organsko, ne jedem ga. Uz povrće ide smeđi pirinač, kinoa i proso', otkrio je Brejdijev lični kuvar. 'Ostalih 20 odsto je meso, ali u obzir dolazi isključivo organska govedina, patka i povremeno piletina. Od ribe uglavnom divlji losos."

Lični kuvar poznatog para otkriva tajnu njihovog savršenog izgleda: Ovo su pravila kojih se pridržavaju Žizel Bundšen i Tom Brejdi!

 

Na prvu, ne zvuči toliko neobično, ali ima još dosta ograničenja.

U pripremi jela nikada ne koristim jodiranu so, nego samo himalajsku. Od ulja koristim devičansko maslinovo ulje, ali nikada ne kuvam na njemu, već kuvam na kokosovom ulju."

 

A photo posted by Gisele Bündchen (@gisele) on

Za grickalice u domu Brejdijevih ne znaju, a recimo za opuštanje ispred TV-a Tom i Žizel mogu dobiti sledeće:

Kinou s blitvom ili keljom, dodam beli luk pržen u kokosovom ulju i pržene bademe ili sos od indijskih oraha s karijem, limunskom travom i đumbirom."

Slatkiši su, razume se, zabranjeni, ali to ne znači da nema deserta! Brejdijeva omiljena poslastica je sladoled od avokada.

makonda-tracker