ključ je u pravilnoj ishrani

Lični kuvar poznatog para otkriva tajnu njihovog savršenog izgleda: Ovo su pravila kojih se pridržavaju Žizel Bundšen i Tom Brejdi!

0
Za razliku od većine ljudi, sportista Tom Brejdi i njegova supruga, manekenka Žizel Bundšen stekli su naviku da se hrane zdravo.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedan od najboljih sportista u američkom fudbalu i najplaćeniji model na svetu čije se zajedničko bogatstvo procenjuje na nešto manje od pola milijarde dolara angažovali su privatnog kuvara koji ima svakodnevno priprema nutritivno bogate obroke.

 

Prirodna lepota: Žizel Bundšen zablistala bez trunke šminke (FOTO)
 

Njegovo ime je Alen Kempbel, a nedavno je u intervjuu otvoreno govorio o svom odnosu sa Žizel i Tomom, a otkrio je i šta svakodnevno kuva za njih i njihovu decu. On je objasnio da se 80 odsto njihove ishrane bazira na svežem organskom povrću, a za njihove mališane sprema i dehidrirane voćne rolnice koje jedu umesto grickalica.

 

Ukoliko želite da počnete zdravo da se hranite, pogledajte pravila ishrane kojih se pridržava slavni par:

 

1. Sveža hrana - 80 posto od onoga što jedu jeste sveže povrće. Kupujem povrće organskog porekla. Koristim i cele žitarice poput smeđeg pirinča, kinoe, prosa ili pasulja. Ostalih 20 posto ishrane čini nemasno mese – govedina od junadi koja su se hranila travom, pačetina ili piletina. Od riba najčešće spremam divljeg lososa.

 

2. Ne belom šećeru - Tom je nedavno prestao da konzumira pahuljice i gazirane sokove i jako sam srećan što je to uradio. Ljudi, šećer je smrt.

 

Napravite talasastu kosu poput Žizel Bundšen
 

3. Zdravi dodaci jelima - Osim belog šećera, ne koristim ni belo brašno. Upotrebljavam sirovo maslinovo ulje, ali nikada ne kuvam sa njim. Kuvam isključivo sa kokosovim uljem. Masti iz maslinovog ulja se usled zagrevanja pretvaraju u trans masti. Koristim ružičastu so sa Himalaja koja je odličan izvor natrijuma dok jodiranu so nikada ne upotrebljavam.

 

4. Pravi odabir povrća - Tom ne jede paradajz jer on nema protivupalno dejstvo. Može da pojede eventualno jednom mesečno, ali sam veoma oprezen kada mu dajem to povrće pošto može da izazove upale. Izbegavamo i papriku, pečurke i patlidžan.

 

Žizel Bundšen napušta svet modelinga: Sada želim da budem samo majka

 

5. Bez kafe - Bračni par ne pije kafu niti unosi kofein na bilo koji drugi način. Nema kafe sa mlekom.


6. Voće - Deca jedu voće, ali ga Tom ne voli. Zato mu pravim smuti, a najviše koristim banane.
 

makonda-tracker