put prepun izazova

Životna priča Debi Rejnolds: Srce je puklo od tuge

0
Jedna od najvećih diva zlatnog doba Holivuda preminula je samo dan nakon što je svet napustila njena ćerka Keri Fišer. Glumica koja se proslavila filmom Pevajmo na kiši, preživela je tri razvoda i tri bankrota, izdaju najbolje prijateljice Elizabet Tejlor koja joj je preotela muža, ali ni u poodmaklim godinama nije je napuštala energija i entuzijazam za životom

 

foto: Profimedia

- Sad mi je jasno odakle potiče moja duševna bolest. Kad sam bila mala, oca nisam gotovo ni viđala. On je bio opsednut sobom, svojom veličinom i važnošću, a mi kao da nismo postojali. Podvrgavala sam se elektrošokovima, kojima su mi lekari razbijali beton u mozgu. S iskustvom koje danas imam, jasno mi je da je moj otac bio još teži pacijent od mene – rekla je razočarana Fišerova.

 

Tužna životna priča Harisona Forda: Bolest moje ćerke me slama

 

Život Keri Fišer

 

Debina ćerka, glumica Keri Fišer, najpoznatija je po ulozi princeze Leje u filmovima Ratovi zvezda. Njen život bio je ispunjen briljantnim uspesima, strasnim ljubavima, porodičnim skandalima, ali i brojnim zavisnostima.

 

Bila je odgajana poput princeze, u slavnoj holivudskoj porodici, ali kada je njen otac Edi ostavio njenu majku zbog Elizabet Tejlor, to je ostavilo neizbrisive posledice. Dok je na filmskom platnu nizala uspehe, Keri se u privatnosti borila sa alkoholizmom, zavisnošću od droge, bipolarnim poremećajem, neuspelim ljubavnim vezama i nestabilnim odnosom s roditeljima. U trenutku smrti promovisala je svoju autobiografiju u kojoj je otkrila da je imala strasnu ljubavnu aferu s kolegom iz Ratova zvezda Harisonom Fordom. Ona je tada imala 19 godina, a on 33 i dvoje dece sa ženom s kojom je u to vreme bio u braku. Pre nego što je knjiga objavljena, poslala je rukopis Harisonu i poručila mu da će izbaciti sve što mu se ne bude dopadalo. Nikada joj nije odgovorio. Kada su njeni memoari izašli, svi su hvalili inteligentan način na koji je uspela da brojne katastrofe koje je doživela pretvori u uspešnu knjigu i da dobije sve bitke koje je vodila. Ipak, poslednju je izgubila. Samo nekoliko minuta pre nego što je njen avion sleteo u Los Anđeles, Keri je doživela srčani udar. Hitno je prevezena u bolnicu, ali i pored truda lekara preminula je 27. decembra u 60. godini.

 

foto: Profimedia

Pomirenje sa Elizabet Tejlor

 

Debi i Elizabet nisu govorile od 1958. sve dok im se putevi nisu ukrstili 1983. godine na brodu Kraljica Elizabeta. Željne da zakopaju ratne sekire, pošto su se obe tada već preudale, svaka je poslala poruku onoj drugoj s predlogom da večeraju sa svojim novim supruzima.

 

- Poslala sam joj poruku u isto vreme kad i ona meni, a sve se završilo večerom na kojoj smo se odlično zabavljale i smejale kao lude. Bila sam iskreno žalosna kad je umrla, mnogo više nego kad je, pokoj mu duši, 2010. preminuo naš zajednički muž – ispričala je Debi 2012. godine.

 

Zajedno su se pojavile u filmu Ove stare dame iz 2001. koji je napisala Keri Fišer. Liz je tada bila lošeg zdravlja, ali pristala je da glumi.

 

- Mislim da je time htela da se iskupi Keri i meni zbog svoje uloge u mom razvodu od Edija – rekla je Debi.

 

Nevoljama nikad kraja

 

Debi Rejnolds, međutim, nije imala pravo na odmor. S dvoje male dece i bivšim mužem, kojem je manje-više bilo svejedno jesu li ona uopšte živa, nastavila je da radi punom parom. Utehu je, barem donekle, nalazila u naklonosti publike i još većoj popularnosti koju je pridobila izbegavanjem sukoba preko medija. Početkom 1960, odmah posle razvoda, izdala je album Am I That Easy to Forget i postigla ogroman uspeh. Približavajući se četrdesetim godinama očekivala je, kako je to u Holivudu i uobičajeno, da će postepeno pasti u zaborav, ali se na vreme angažovala u televizijskim produkcijama koje su joj donele novi talas popularnosti. Posle emotivnog kraha uspela je da se ponovo pribere, pa se 1960. udala za devet godina starijeg bogatog industrijalca Harija Karla, koji je imao višemilionske prihode od svog carstva cipela – ali bio je i nepopravljivi kockar.

 

makonda-tracker