put prepun izazova

Životna priča Debi Rejnolds: Srce je puklo od tuge

0
Jedna od najvećih diva zlatnog doba Holivuda preminula je samo dan nakon što je svet napustila njena ćerka Keri Fišer. Glumica koja se proslavila filmom Pevajmo na kiši, preživela je tri razvoda i tri bankrota, izdaju najbolje prijateljice Elizabet Tejlor koja joj je preotela muža, ali ni u poodmaklim godinama nije je napuštala energija i entuzijazam za životom
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavna glumica Debi Rejnolds tokom osam i po decenija života preživela je teške momente, emotivne lomove, izdaje najbližih i posle svega, poput feniksa, dizala se snažnija, ali smrt ćerke, takođe glumice Keri Fišer, potpuno ju je slomila. Holivudska diva doživela je srčani udar i hitno prevezena u jednu losanđelesku bolnicu, samo dan nakon što je, 27. decembra 2016, svet napustila njena naslednica. Lekari su učinili sve, ali ipak nisu uspeli da joj spasu život. Mediji su odmah počeli da spekulišu da je Debi preminula usled stresa koji je doživela zbog smrti ćerke.

 

Životna priča Kim Kardašijan: Zvezda bez portfelja

 

- Ona je sada s Keri, a mi smo svi skrhani – rekao je Debin sin Tod Fišer povodom smrti svoje majke i dodao da je ćerkina smrt bila previše teška za nju.

 

- Rekla je: Hoću da budem sa Keri i onda je preminula. Sve što je želela jeste da se brine o njoj i želja joj se ostvarila. Jedino nam to pruža utehu – dodao je Tod.

 

Rejnoldsovoj je iznenada pozlilo u sinovljevoj kući na Beverli Hilsu, gde su razgovarali o organizaciji Kerine sahrane. Neposredno posle ćerkine smrti, Debi Rejnolds objavila je dirljivu poruku na Fejsbuku:

 

- Hvala svima koji su prigrlili talenat i nadarenost moje voljene, divne ćerke. Hvala vam na mislima i molitvama koje je sada vode do njenog sledećeg odredišta. Voli vas Kerina majka – napisala je Debi, koja je karijeru započela posle Drugog svetskog rata. Snimila je više od šezdeset filmova, pojavila se u dvadesetak televizijskih serija, nastupala na Brodveju i londonskom Vest Endu, a najpoznatija je po ulozi u jednom od najpopularnijih filmskih mjuzikla svih vremena Pevajmo na kiši, u kojem je pevala i plesala uz Džina Kelija i Donalda O’Konora, i filmu Nepotopiva Moli Braun iz 1964, koji joj je doneo jedinu nominaciju za Oskara. Iako zlatnu statuu nikada nije osvojila, dobila je niz drugih prestižnih priznanja, od kojih su joj najdraža bila American Comedy Award za životno delo 1996. i Emi za ulogu Bobi Adler u sitkomu Vil i Grejs.

 

foto: Profimedia

- Danas ne mogu da verujem koliko sam bila glupa. Zamislite, kao devojčica sanjala sam da ću jednoga dana postati nastavnica fizičkog vaspitanja. Možda bih tako izbegla neke teške situacije, na primer, tri bankrota u koja su me gurnuli bivši muževi, ali ostala bih zakinuta i za mnogo toga lepog i uzbudljivog – priznala je svojevremeno u emisiji Opre Vinfri.

 

Najpoznatija jugoslovenska lepotica o kojoj ne znamo NIŠTA: Zbog ljubavi se odrekla vere i odbila Holivud, Ivo Andrić ju je spasao, a skončala je tragično

 

Miljenica u porodici

 

Za njenu slavu dobrim delom zaslužni su i roditelji, posebno otac Rejmond Frensis Rejnolds koji je radio kao stolar u železničkoj kompaniji Southern Pacific Railroad. Od prvog dana obožavao je ćerku koja se rodila kao Meri Frensis Rejnolds 1. aprila 1932. u teksaskom gradu El Pasu. Rejmond je bio glava porodice, a njegova supruga Maksin bespogovorno ga je slušala i nikada mu se nije usprotivila. Mala Meri bila je miljenica u porodici, a već kao dete obožavala je da imitira komšije i znala je da oponaša razne dijalekte. Kad je napunila šesnaest godina, otac ju je prijavio na izbor za mis Burbanka, gradića dvadesetak kilometara udaljenog od Los Anđelesa, gde se porodica preselila pre Drugog svetskog rata, a motiv je bila prva nagrada: svileni šal i bluza, odevni rariteti ratne 1944. godine, koje je mala Meri i osvojila. I kako to obično biva, takmičenje je pratio i lovac na talente iz filmske kompanije Warner Brothers, koji je mladoj pobednici odmah ponudio angažman u Holivudu. Meri je prihvatila ponudu i odmah promenila previše obično ime u Debi. Otac je potpisao ugovor u njeno ime, zato što je ona još bila maloletna, a majka je beskrajnom strpljivošću molila Boga za oproštaj jer je u njihovoj verskoj zajednici poziv glumice bio samo lepši izraz za jeftinu devojku. Posle nekoliko epizodnih rola u mjuziklima, 1952. dobila je ulogu Keti Selden u Pevajmo na kiši, koja je, kako se pokazalo, bila ključna za njenu karijeru. Film joj je otvorio sva holivudska vrata iako u početku nije postigao veliki uspeh. Međutim, kako je vreme odmicalo, dobijao je sve više poštovalaca, pa je krajem prošlog veka uvršten među sto najvećih ostvarenja Holivuda. Debi je za samo nekoliko godina odigrala desetak uloga, pa kad je 1957. dobila glavnu rolu u filmu Tami i neženja, gledaoci su već imali utisak da je oduvek na velikom platnu. Naslovna pesma iz tog ostvarenja, Tammy, postigla je toliko veliki uspeh da ju je snimila kao singl koji je za nekoliko meseci dostigao zlatni tiraž i status najprodavanije ploče godine. Diskografske kuće obasule su je primamljivim ponudama, a ona nije oklevala i do 1960. snimila je nekoliko albuma koji su joj doneli, za ono vreme, astronomske zarade. Uz takvu popularnost počeli su i angažmani na televiziji, kojoj je Debi Rejnolds ostala privržena sve do kraja života.

 

makonda-tracker