detinjstvo pred kamerama

Kad je imala samo 10 godina, poljubila se s Bredom Pitom: Bilo je to odvratno, traumatično iskustvo

0
Danas je jedna od najvećih zvezda Holivuda, a karijeru je započela još kao devojčica. Jedan od najtežih trenutaka u njenoj karijeri dogodio se tokom snimanja filma "Intervju s vampirom".
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kirsten Danst pred kamerama se prvi put pojavila bukvalno u pelenama, a život u holivudskoj fabrici snova od malih nogu uzeo je danak, pa je već kao mlada devojka doživela prvi nervni slom, samo jedan u nizu.

 

Odrastanje pred kamerama: Medi je detinjstvo uništio rijaliti i ambicija njene majke

 

Američka glumica, manekenka i pevačica medijima je podjednako zanimljiva zbog svojih profesionalnih uspeha i prilično burnog privatnog života, a trenutno možemo da je gledamo u drugoj sezoni višestruko nagrađivane i hvaljene serije "Fargo".

 

Iako ima samo 34 godine, Kirsten je prava holivudska veteranka s vrlo impresivnom glumačkom karijerom. Otac Klaus radio je u službi za zdravstvene usluge, a majka Inez je bila umetnica i vlasnica galerije. Budući da joj je otac Nemac, a majka vuče nemačko-švedske korijene, glumica je 2011. uzela i nemačko državljanstvo. Manekensku karijeru počela je već s tri godine, glumeći u TV reklamama, a imala je i ugovore s najpoznatijim svetskim modnim agencijama kao što su Ford Models i Elite Model Management tako da je do 12. godine odradila više od sto reklama.

 

foto: Profimedia

Već sa šest godina imala je prvi filmski nastup u sporednoj ulozi u "Oedipus Wrecks", kratkom filmu Vudija Alena, koji je deo omnibusa "Njujorške priče". Ubrzo nakon toga dobila je malu ulogu u filmu "Vatromet taštine", a tri godine posle i u jednoj epizodi "Zvezdanih staza: Nova generacija".

 

Poljubac s Bredom

 

Nakon što su joj se roditelji razveli, s majkom i mlađim bratom Kristijanom seli se u Los Anđeles, gde je pohađala školu Lorel Hol u Severnom Holivudu. Posle toga upisuje privatnu katoličku srednju školu Notr Dam u koju je išla s koleginicom Rejčel Bilson, nakon čijeg završetka se još više posvećuje glumi. Ključni trenutak njene karijere bio je film "Intervju s vampirom" u kojem je odigrala i svoju prvu scenu filmskog poljupca, i to s Bredom Pitom, koji je od nje stariji 18 godina. Kasnije je otkrila da joj je to bilo traumatično iskustvo.

 

makonda-tracker