detinjstvo pred kamerama

Kad je imala samo 10 godina, poljubila se s Bredom Pitom: Bilo je to odvratno, traumatično iskustvo

0
Danas je jedna od najvećih zvezda Holivuda, a karijeru je započela još kao devojčica. Jedan od najtežih trenutaka u njenoj karijeri dogodio se tokom snimanja filma "Intervju s vampirom".
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kirsten Danst pred kamerama se prvi put pojavila bukvalno u pelenama, a život u holivudskoj fabrici snova od malih nogu uzeo je danak, pa je već kao mlada devojka doživela prvi nervni slom, samo jedan u nizu.

 

Odrastanje pred kamerama: Medi je detinjstvo uništio rijaliti i ambicija njene majke

 

Američka glumica, manekenka i pevačica medijima je podjednako zanimljiva zbog svojih profesionalnih uspeha i prilično burnog privatnog života, a trenutno možemo da je gledamo u drugoj sezoni višestruko nagrađivane i hvaljene serije "Fargo".

 

Iako ima samo 34 godine, Kirsten je prava holivudska veteranka s vrlo impresivnom glumačkom karijerom. Otac Klaus radio je u službi za zdravstvene usluge, a majka Inez je bila umetnica i vlasnica galerije. Budući da joj je otac Nemac, a majka vuče nemačko-švedske korijene, glumica je 2011. uzela i nemačko državljanstvo. Manekensku karijeru počela je već s tri godine, glumeći u TV reklamama, a imala je i ugovore s najpoznatijim svetskim modnim agencijama kao što su Ford Models i Elite Model Management tako da je do 12. godine odradila više od sto reklama.

 

foto: Profimedia

Već sa šest godina imala je prvi filmski nastup u sporednoj ulozi u "Oedipus Wrecks", kratkom filmu Vudija Alena, koji je deo omnibusa "Njujorške priče". Ubrzo nakon toga dobila je malu ulogu u filmu "Vatromet taštine", a tri godine posle i u jednoj epizodi "Zvezdanih staza: Nova generacija".

 

Poljubac s Bredom

 

Nakon što su joj se roditelji razveli, s majkom i mlađim bratom Kristijanom seli se u Los Anđeles, gde je pohađala školu Lorel Hol u Severnom Holivudu. Posle toga upisuje privatnu katoličku srednju školu Notr Dam u koju je išla s koleginicom Rejčel Bilson, nakon čijeg završetka se još više posvećuje glumi. Ključni trenutak njene karijere bio je film "Intervju s vampirom" u kojem je odigrala i svoju prvu scenu filmskog poljupca, i to s Bredom Pitom, koji je od nje stariji 18 godina. Kasnije je otkrila da joj je to bilo traumatično iskustvo.

 

 

foto: Profimedia

Bilo mi je baš odvratno. Mislim, imala sam 10 godina i on je imao suva usta. Prvi put sam se ozbiljno poljubila s pravim dečkom tek pet godina kasnije", iskreno je priznala.

Umesto svadbe raskid: Poznati par i dalje krije pravi razlog rastanka (VIDEO)

 

Ova rola joj je donela pregršt nagrada kao što su MTV Award, Saturn i prvu nominaciju za Zlatni globus i širom otvorila holivudska vrata. Nakon toga su joj ponudili ulogu u "Vrtlogu života", ali ju je odbila zbog eksplicitnih ljubavnih scena s Kevinom Spejsijem. Ulogu je umesto nje dobila Mena Suvari.

 

Uspeh i problemi

 

Koliko zaista zazire od golišavih scena na filmskom platnu pokazala je 2012. kada je zabranila ocu dolazak na premijeru filma "Deveruše pod gasom" zbog scene seksa koja je snimljena u toaletu striptiz-kluba. Ulogom u filmu "Spajdermen" iz 2002. godine postigla je prvi veliki planetarni uspeh, isto je ponovila nastavkom "Spajdermen 2", a treći deo podelio je kritiku, ali je sa zaradom od 891 milion dolara postao najkomercijalniji film od svih nastavaka i njen do tada finansijski najisplativiji filmski projekat.

 

Paralelno uz poslovne uspehe, međutim, na privatnom planu su počele da se pojavljuju brojne nevolje, pa je tako glumica početkom 2008., nakon što se dugo šuškalo o njenim psihičkim i drugim problemima, završila u centru za lečenje Cirque Lodge u Juti. Kad je došla u ustanovu, objasnila je da se već šest meseci oseća vrlo loše, a mnogi su smatrali da je razlog njenog hroničnog lošeg stanja to što je stalno na žurkama i ispijanje enormnih količina alkohola, kao i pušenje marihuane. Nakon što je napustila centar, javno je progovorila o svom lečenju kako bi destigmatizovala taj problem, ali i opovrgnula lažne glasine o tome da je alkoholičarka i narkomanka, koje su mnogo pogodile njenu porodicu i prijatelje.

 

 

foto: Profimedia

Mnogo veza

 

Glumica je objasnila da zapravo boluje od depresije i da je dugo živela pod sedativima, a neko vreme provela je zatvorena u stanu u Njujorku zbog izrazito teške depresivne epizode zbog koje nije mogla da izlazi u javnost.

 

Obmanuli su planetu pričom o razvodu: Najintrigantniji razvod u Holivudu dobio je spektakularan epilog!

 

Glumica je imala i vrlo buran ljubavni život, a među njenim najpoznatijim vezama je ona s Džejkom Gilenhalom s kojim je nekoliko puta raskidala i mirila se, a jedno vreme je istovremeno izlazila s njim i bubnjarem Džejsonom Beselom (ali je i odbila udvaranje Džerarda Batlera).

 

Pričalo se i da je "ljubovala" s Džošom Hartnetom, Džastinom Longom, Rajanom Goslingom, Tobijem Megvajerom, Adamom Brodijem i brojnim drugim slavnim osobama.

 

Tokom snimanja filma "Na putu" 2012. godine počela je da izlazi s partnerom iz filma Geretom Hedlandom, koji ju je za prvi izlazak odveo na vožnju kanuom noću u 3 sata, što i nije prošlo najspektakularnije jer su oboje ispali iz čamca i do obale su morali da plivaju kroz hladnu i blatnjavu vodu. S njim se ubrzo verila i planirala svadbu i decu, ali ga je nakon četiri godine veze ostavila zbog kolege Džesa Plemonsa, s kojim u "Fargu" glumi supružnike.


 

makonda-tracker