Dobio počasnu zvezdu Holivuda

Veliko priznanje jedinstvenom melanholičnom tenoru koji i u 93. godini drži koncerte: To zemlja šou biznisa!

0
Zvezda u obliku plakete je priznanje muzičaru koje mu je, uz saglasnost Holivudske komore, dodelila jermenska zajednica u Los Anđelesu za doprinos širenju vrednosti jermenske kulture.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šarl Aznavur je dobio zvezdu poput onih na trotoaru Holivudskog Bulevara, gde je "staza slavnih", prenosi francuska televizija "Frans 24". Aznavur je 2009. godine postao ambasador Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko) u ime Jermenije, odakle je poreklom i Švajcarske gde sada živi.

Oduvek se borio za sećanje na patnje jermenskog naroda i svojih predaka. Godinama dolazim u Holivud, mnogo sam radio u SAD jer je to zemlja šou biznisa", rekao je muzičar koji i u 93. godini drži koncerte.

Aznavurovo pravo ime je Šanur Vahinag Aznavurijan. Rođen je u Parizu 22. maja 1924. godine. Poznat je po jedinstvenom melanholičnom tenoru koji s lakoćom postiže najdublje i najviše tonove.

 

Džejms Franko dobio zvezdu na Stazi slavnih

 

Glumio je u više od 60 filmova, komponovao je 1.000 pesama, uključujući 150 na engleskom, 100 na italijanskom, 70 na španskom i 50 na nemačkom jeziku. Prodato je više od 100 miliona nosača zvuka s njegovim pesmama.

 

Njegove napoznatije šansone su "La Boheme", "Toi et moi", "The Sound of Your Name" sa Lajzom Mineli, "She", "Que c'est triste Venise", "Qui", "Et pourtant" i "Une vie d'amour" sa Mirej Matje.

makonda-tracker