Story cafe

Penelope Kruz ekskluzivno za Story: Svako je lep na svoj način

0
Slavna glumica Penelope Kruz nakratko se odvojila od porodice, supruga Havijer Bardema i dece Leonarda i Lune kako bi u Italiji promovisala najnoviju kolekciju torbi koje je dizajnirala sa sestrom Monikom
foto: Story press, Profimedia
foto: Story press, Profimedia

Kada je oskarovka Penelope Kruz (42) nedavno prošetala crvenim tepihom na gala događaju koji je u istorijskom dvorcu Reggia di Caserta organizirao italijanski brend Carpisa, svima je zastao dah. Slavna glumica već treću godinu zaredom zaštitno je lice i dizajnerka kolekcija ovog brenda, a upravo u ovom dvorcu snimala je i poslednju kampanju za jesen/zimu 2016. godine. Kraljevska palata u Kazerti, nekadašnja rezidencija izgrađena za burbonske kraljeve Napulja, najveća je građevina Evrope 18. veka, a upisana je i u Uneskovu listu mesta svetske baštine. Gradnju je započeo burbonski kralj Karlo III koji je želeo da sagradi monumentalni kompleks veći od Versaja i Kraljevske palate u Madridu, a zanimljivo je da je u jednom delu rezidencije svoje odaje imao i Vatikan te je palata godinama služila papi kao letnikovac. Kako bi imao dovoljno prostora za gradnju dvorca, Karlo III preselio je ceo grad Kazertu Vekiju desetak kilometara dalje, a osim pozorišta, velike biblioteke i univerziteta, planirao je da napravi i monumentalnu aveniju dugu 20 kilometara, koja je trebala da poveže palatu sa Napuljem.

 

- Volim sve u tom gradu – pohvalila je Penelope lepote Napulja i dodala kako je presrećna što se kampanja snimala upravo u palati koja je poslužila kao kulisa za snimanje brojnih poznatih filmova poput dva nastavka Ratova zvezda – Fantomska pretnja i Klonovi napadaju, zatim Nemoguće misije III i filma Anđeli i demoni.

 

- Reggia di Caserta deluje očaravajuće i oduzima dah! Moda bi trebalo da predstavlja bjuti koncept povezan sa prirodnošću. Lepota bi trebalo da bude normalna i svako je lep na svoj način – istakla je glumica koja modu voli jednako kao i glumu, a u dizajniranju kolekcija za Carpisu pomaže joj mlađa sestra Monika koja ovom prilikom ipak nije doputovala u Italiju.

 

Penelope Kruz javno i neprijatno iznenađena: Nisam to rekla... (VIDEO)
 

- Pitali su me da budem ambasadorka Carpise, ali i da sa sestrom Monikom dizajniram nešto za njih jer već godinama sarađujemo sa raznim drugim brendovima, a trenutno imamo i liniju donjeg rublja za Agent Provocateur. Nama se ovo pokazalo kao odlična prilika da nastavimo da rastemo i istražujemo ovo područje dizajna koje izuzetno volimo. Saradnja sa Carpisom bila je zaista ugodna i jednostavna. Veoma su dragi, otvoreni i spremni na saradnju. Divno iskustvo – naglasila je lepa glumica.

 

foto: Story press, Profimedia

Iako je na gala događaju bilo gotovo hiljadu zvanica i mnogo poznatih osoba iz celog sveta, kad je zanosna Špankinja ušla u središnju dvoranu zgrade Vanvitelliano u pratnji predsednika Carpise Rafaela Karlina i glavnog izvršnog direktora Đanluiđija Čimina, niko nije želio da propusti priliku da se s njom fotografiše.

 

I dok je za zvanice u dres kodu bila naznačena crna, Penelope je bila odevena u dugu belu Ralph Lauren haljinu, uz koju je nosila klač torbicu u istoj boji koju je sama dizajnirala za prošlu prolećnu kolekciju ovog brenda. Na žalost ženskih posetilaca, s njom nije došao suprug Havijer Bardem (47), koji je ostao u Madridu sa njihovo dvoje dece, sinom Leonardom (5) i ćerkicom Lunom (3).

 

Penelope Kruz opet mami poglede na premijeri
 

Ipak, glumica u Italiju ipak nije stigla sama. Kad je tog jutra svojim privatnim avionom sletela na aerodrom u Napulju, s njom su bili frizer i šminker Pablo Iglesijas koji je uvek prati na putovanjima, agentkinja Mojra Macantini, kao i prijatelj Luis Alegre. Osim njenog ličnog telohranitelja, na događaju je bilo i 26 dodatnih čuvara koji nikome nisu dozvoljavali da se previše približi holivudskoj divi.

 

Prema rečima organizatora, nije imala nikakvih posebnih prohteva oko smeštaja i hrane, a bila je strpljiva i prilikom fotografisanja sa novinarima i posebnim gostima. Među njima bili su španski konzul Hose Luis Solano Gadea, gradonačelnik Kazerte Karlo Marino, čuvar kulturne baštine Antimo Čezare Konstanco Janoti Peči, regionalna predsednica Kjara Marčano, predsednica kulture Kazerte Danijela Boreli, generalni direktor jedne od najvažnijih italijanskih telekomunikacijskih firmi TIM Lorenco Forina, plivač Masimilijano Roselino, zlatni olimpijac iz Sidneja 2000. godine i mnogi drugi.

 

Nakon gala večere glumica se povukla u Grand hotel Vanvitelli u kom je odsela, a ostali gosti zabavljali su na prijemu u donjem delu palate uz muziku renomiranog italijanskog di-džeja Tomija Vija, koji je nastupao u nekima od najprestižnijih klubova na Ibici.

 

Uspešna saradnja

 

- Glumica Penelope Kruz izabrana je za zaštitno lice Carpise jer poznati brend s njom deli osnovne vrednosti: ona je zvezda koju žene obožavaju zbog njene lepote i glumačkih veština, ali i normalnog, jednostavnog životnog stila. Po prirodi je srdačna osoba i vrlo slična Napolitancima – komentarisao je predsednik Carpise Rafaele Karlino i dodao kako ovaj brend nastavlja saradnju sa španskom glumicom i njenom sestrom Monikom. One su za ovu sezonu dizajnirale dve nove elegantne kolekcije u skladu s aktuelnim modnim trendovima. Prva ima mekanu strukturu i biće dostupna u tri različite boje: u plavoj, sivo-braon i sivoj. Karakterišu je geometrijski print na tkanini i metalni detalji. Druga će biti dostupna u tri različite dimenzije, uključujući mini-verziju, svaka u četiri različite boje: u crnoj, plavoj, zelenoj i sivo-braon. Obeležena je polustrogim linijama i efektom kože guštera.

 

Penelope Kruz: Trik haljina koja povećava grudi i stanjuje struk

 

Sestrinska ljubav i podrška

 

Španske glumice Penelope i Monika Kruz uvek su zajedno i jedna drugoj pružaju neizmernu podršku. Tako je bilo i dok je starija dva puta bila u drugom stanju, ali i kada mlađa očekivala bebu začetu spermom nepoznatog donora. Glumice su oduvek delovale kao bliznakinje, iako je među njima razlika od tri godine, a prošle nedelje zajedno su se pojavile na crvenom tepihu u Madridu na premijeri Penelopinog dokumentarnog filma I Am One Among One Hundred Thousand. Zanosna lepotica u srećnom je braku sa glumcem Havijerom Bardemom i s njim ima dvoje dece, Lea i Lunu. Ona ne skriva veliko zadovoljstvo zbog harmonije u svojoj bračnoj zajednici i trudi se da bude potpuna podrška mlađoj Moniki, koja ima ćerkicu Antoanelu i dete podiže sama.

 

- To nije bila odluka koju sam donela na brzinu. Majčinstvo mi je bilo izuzetno važno pa nisam želela da rizikujem i trošim svoje vreme – rekla je jednom prilikom Monika.

makonda-tracker