Nakon niza uvredljivih tekstova i neistina

Iskrena ispovest slavne glumice: Nisam donela odluku da promenim svoje lice i idem na operaciju očiju (FOTO)

0
Nakon Dženifer Aniston, i Rene Zelveger je rešila da progovori o dvostrukim standardima i napadima koje svakodnevno doživljava, u otvorenom pismu za "Hafington post" sa naslovom "Možemo da budemo bolji"...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Rene Zelveger ne izgleda isto kao pre 15 godina, kada je izašao prvi film "Dnevnik Bridžit Džouns" i to je, iz nekog razloga, veliki šok i glavna vest u britanskim i američkim tabloidima.

 

Ponovo promena: Ovo je novo lice Rene Zelveger (FOTO)

 

Glumica i producentkinja je rešila da, nakoin niza uvredljivih tekstova i neistina progovori, i imala je šta da kaže.

 

Imam sreće. Izabrala sam kreativan život i imam priliku da se bavim poslom koji me ispunjava i koji mi daje smisao, i to je pravi blagoslov za koji vredi platiti cenu redovnih izazova javnog života.

 

Ponekad to znači da treba da se pomirim sa poniženjem, a ponekad treba da shvatim kada ćutanjem samo produbljujem problem", piše Rene.

Ona se dalje priseća priče koju su tabloidi pokrenuli 2014. godine o tome kako je išla na plastičnu operaciju očiju. Nakon toga su se nedeljama provlačile njene slike od pre 10 godina i danas i poređenja - kao da je prosto nemoguće da žena za deceniju uspe da ostari, dobije bore i promeni izgled.

 

Rene Zelveger: Luksuzni dom u ruralnom okruženju (FOTO)

 

Kako kaže, ta priča je nije dotakla - samo još jedan u nizu uvredljivih tekstova. Nije želela da reague na natpise jer nije videla nikakvu poentu u komentarisanju. Nije želela da se spušta na taj nivo. Ali je ubrzo shvatia da ćutanje u 21. veku olako može da se shvati kao znak potvrde.

 

foto: Profimedia

U našoj trenutnoj kulturi neverovatne transparentnosti, prljavog veša na televiziji i ljudi koji su spremni da podele svoje najintimnije detalje zarad malo pažnje i slave, izgleda da odabir da cenite svoju privatnost čini da budete sumnjivi.

 

Neiskreni. Lažov koji nešto skriva. 'Ona poriče' zvuči kao da pokušavam da prikrijem navodnu 'otkrivenu istinu' tabloida", nastavlja ona.

Rene dodaje da u ovakvim situacijama ćutanjem ne samo da postaje meta ismevanja, već dovodi sebe u situaciju da čitav narativ njenog života izmene oni koji opstaju zahvaljujući izmišljenim skandalima. Zato je rešila da konačno progovori.

 

Poznati podržali Dženifer Aniston: Njeno pismo svako mora makar dva puta da pročita (FOTO)

 

Pišem danas zato što moram da iznesem neke istine o svom životu i zato što me duboko zabrinjava taj prelaz tabloidnih priča od nagađanja to navodne istine. Sama priča o operaciji očiju nije bila bitna, ali sam se zbog nje uključila u legitimne novinske priče o samoprihvatanju i ženama koje su podlegle pritisku da izgledaju i osećaju se onako kako se od njih očekuje. Nije da se to nekoga tiče, ali ja nisam donela odluku da promenim svoje lice i idem na operaciju očiju."

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker