klupko se odmotava

Imala je 13 godina kad je drogirana i silovana: Uznemirujući detalji nove tužbe protiv Didija Kombsa i dvoje poznatih

2

Jedan slavni muškarac i jedna poznata žena pominju se u jednoj od šest novih tužbi koje su u Njujorku podnete protiv hip-hop moćnika Šona Kombsa.

Šon Kombs (Pi Didi) uhapšen je u Njujorku 16. septembra, a od tada se oglasilo mnogo žrtava
Šon Kombs (Pi Didi) uhapšen je u Njujorku 16. septembra, a od tada se oglasilo mnogo žrtavafoto: Casey Flanigan/ISMPI / Capital pictures / Profimedia

Šest novih tužbi podneto je protiv Šona Kombsa, hip-hop mogula koji je poznatiji pod umetničkim imenima Paf Dedi i Pi Didi, a jedna od žrtvi navodi da je bila maloletna u trenutku kada je, kako ističe, bila drogirana i napadnuta.


Po prvi put su u slučaju protiv Kombsa navedene i optužene poznate ličnosti, javlja CNN.


Tri osobe koje su tužile Kombsa su muškarci, a tri žene, i podneli su dokumentaciju anonimno, te su nazvani Džejn Dou i Džon Dou, što su uobičajeni načini da se nazivaju ženske i muške stranke u sudskom sporu čiji je identitet nepoznat.

U tužbi koju je podnela jedna Džejn Dou, ona ističe da je imala 13 godina 2000, kada ju je vozač limuzine pozvao na žurku Pi Didija u Njujorku nakon dodele MTV VMA nagrada. Nakon što je popila piće, osetila se pospano i tražila mesto na kom bi mogla da legne, a kaže da su potom u tu sobu ušli Kombs, jedna neimenovana muška poznata ličnost i jedna neimenovana ženska slavna ličnost.

 

Šon Kombs se suočava sa desetinama optužbi
Šon Kombs se suočava sa desetinama optužbifoto: EPA/JASON SZENES

Spremna si za zabavu – navodno joj je rekao Kombs, nakon čega je, piše u tužbi, muškarac čije ime nije navedeno silovao žrtvu, dok su ih reper i neimenovana žena posmatrali, a potom je navodno Kombs bio silovatelj, dok je drugo dvoje posmatralo.


Tužbe, koje su sve podnete u Njujorku, uključuju navode o silovanju, seksualnom napadu, seksualnom uznemiravanju, prebijanju i prtivzakonitom zatvaranju. One se pridružuju tužbama od prošle nedelje – njih šest – koje su podneli hjustonski advokat Toni Bazbi i advokat Endru van Arsdejl, koji su ranije rekli da zastupaju najmanje 120 navodnih žrtava, uključujući i maloletne osobe.


Nakon što je CNN kontaktirao s pravnim timom Šona Kombsa povodom novih tužbi, oni su istakli da će "na sudu prevladati istina: da gospodin kombs nikada nije seksualno napao nikoga, odraslog ili maloletnog, muškarca ili ženu".

 

BONUS VIDEO

Dokazivanje silovanja bez materijalnih dokaza

 

makonda-tracker