ispovest

Za 10 meseci 4 operacije i 2 mastektomije: Ispovest slavne glumice o PAKLU kroz koji je prošla boreći se sa RAKOM DOJKE

0

Samo dva meseca nakon što je dobila negativan mamograf stigle su loše vesti

HOLIVUDSKOJ GLUMICI DIJAGNOSTIFIKOVAN RAK DOJKE
HOLIVUDSKOJ GLUMICI DIJAGNOSTIFIKOVAN RAK DOJKE foto: Instagram / oliviamunn

Holivudska glumica Olivija Man je otkrila da joj je prošle godine dijagnostikovan rak dojke – nakon što je prošla četiri operacije u poslednjih 10 meseci.

 

Glumica (43) je ranije danas na Instagramu otkrila kako danas izgleda i kako se oseća.

 

- U februaru 2023., u nastojanju da budem proaktivnija po pitanju svog zdravlja, uradila sam genetski test koji vas proverava na 90 gena za rak. Bio sam negativan za sve, uključujući BRCA (najpoznatiji gen za rak dojke) - rekla je glumica i dodala:

 

- I moja sestra Sara je takođe bila negativna. Zvali smo jedna drugu i podelile smo sreću preko telefona. Iste zime imala sam i negativan mamograf.

 

 

- Dva meseca kasnije dijagnostikovan mi je rak dojke - šokirala je sve priznanjem, pa je nastavila:


- U proteklih deset meseci imala sam četiri operacije, toliko dana provedenih u krevetu da ne mogu ni da izbrojim i naučila sam više o raku, lečenju raka i hormonima nego što sam ikada mogla da zamislim - rekla je ona, pa je dodala:

 

- Iznenađujuće, plakala sam samo dva puta. Znala sam da nije vreme za plakanje. Moj fokus se suzio na ozdravljenje i trudila sam se da ostanem bistre glave. Dozvoljavala sam ljudima da me vide kada sam imala energije, kada sam mogla da se obučem i izađem iz kuće, kada sam mogla da odvedem svog dečaka u park. Zadržala sam u tajnosti dijagnozu i brigu i oporavak i lekove protiv bolova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

 

Ona je priznala da joj je bilo potrebno da prođe vreme kako bi o tome mogla javno da priča.


Olivija je zatim i njegovu sposobnost da dobro proceni njeno stanje što joj je spasilo život.

 

- Dr Aliabadi je posmatrala faktore kao što su moje godine, porodična istorija raka dojke i činjenica da sam rodila prvo dete posle 30. godine. Otkrila je da je moj životni rizik bio 37 procenata. Zbog tog rezultata su me poslali na magnetnu rezonancu, što je dovelo do ultrazvuka, a potom i biopsije. Biopsija je pokazala da imam rak Luminalnog B u obe dojke. Luminal B je agresivan rak koji se brzo kreće - ispričala je Olivija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

 

- 30 dana nakon te biopsije imala sam dvostruku mastektomiju. Jednog dana sam se osećala potpuno dobro, a sledećeg sam se probudila u bolničkom krevetu posle operacije koja je trajala 10 sati.

 

Olivija, koja je prisustvovala dodeli Oskara 2024. tokom vikenda zajedno sa Džonom Mulejnijem, dodala je:

 

- Imam sreće. Uhvatili smo to na vreme. Želim isto za svaku ženu koja će se možda morati suočiti sa ovim jednog dana.


Zatim je pozvala svoje pratioce da zamole svoje lekare da izračunaju njihov rezultat za procenu rizika od raka dojke, kao i da insistiraju na tome da žene redovno na godišnje mamografije i magnetnu rezonancu dojke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

 

- Zahvalna sam svojim prijateljima i porodici što su me voleli dok sam prolazila kroz ovo. Tako sam zahvalan Džonu za noći koje je proveo istražujući šta svaka operacija i lek znači i koje neželjene efekte i oporavak mogu očekivati. Zato što je bio tu pre svake operacije i što je bio tu kada sam se probudila, uvek stavljajući uramljene fotografije našeg dečaka Malkolma kako bi to bilo prvo što sam videla kada sam otvorila oči - napisala je zvezda.

 

Olivija je zaključila:

 

- Hvala prijateljima koji su imali rak dojke i prijateljima koji su me povezali sa prijateljima koji su imali rak dojke što su me vodili kroz neke od mojih najneizvesnijih i najtežih meseci. Izuzetno sam zahvalna medicinskim sestrama, koordinatorima pacijenata i osoblju u Cedars-Sinai u LA-u i Saint John's u Santa Monici. Želim posebno da se zahvalim svom onkologu-hirurgu doktoru Armandu Đulijanu, svom rekonstruktivnom hirurgu, dr Džeju Oringeru, svom onkologu dr Moniki Miti i posebno mom anđelu čuvaru, dr Thajsu Aliabadi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)


- Nadam se da će ovo što podelimo pomoći drugima da pronađu utehu, inspiraciju i podršku na sopstvenom putovanju - zavrila je svoje izlaganje hrabra glumica.

 

Džon joj je još jednom pružio podršku kroz komentar koji zaslužuje svu pažnju ovog sveta.

 

- Hvala vam što ste se toliko borili da budete ovde za nas. Malc i ja te obožavamo.

 

Bonus video:

Kancer se ne razvija preko noći

 

makonda-tracker