tuga

PREMINUO SLAVNI OSKAROVAC: Nezaboravnu ulogu zabeležio u čuvenom filmu koji svi obožavaju

0

Tužnu vest je potvrdila porodica poznatog glumca i dobitnika najveće američke filmske nagrade. 

Alana Arkina su mnogi najbolje zapamtili u filmu Little miss sunshine
Alana Arkina su mnogi najbolje zapamtili u filmu Little miss sunshine foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Slavni holivudski glumac Alan Arkin, koji je osvojio Oskara za čuveni film "Little Miss Sunshine", preminuo je, potvrdila je njegova porodica. 

Vest da je preminuo saopštili su njegovi sinovi Adam, Metju i Entoni, koji su podelili zajedničku izjavu u ime porodice.

 

- Naš otac je bio jedinstveno talentovana sila prirode, i kao umetnik i kao čovek. Muž pun ljubavi, otac, pradeda i deda, bio je obožavan i veoma će nam nedostajati - stoji u saopštenju njegove porodice.

Arkinova slavna karijera počela je daleke 1957. godine, kada je njegov prvi bitan film bio u nominaciji za Oskara za najbolji film. To je bilo ostvarenje Normana Dževisona 1966. godine pod naslovom "Rusi dolaze, Rusi dolaze".

 

Za film je dobio prvu od dve nominacije za Oskara za najboljeg glumca, od kojih je druga usledila 1969. za film "Srce je usamljeni lovac".

Morao je da čeka skoro 40 godina na svoju sledeću nominaciju, a to je bila najbolja sporedna uloga u komedijskoj drami Little Miss Sunshine (2007).

Arkin je tada osvojio prestižni glumački trofej,  a dobio je kasnije i četvrtu nominaciju za Oskara i to 2013. za film Argo Bena Afleka.

 

Tokom šezdesetih Arkin, koji je počeo da pohađa časove glume sa samo 10 godina, bio je član trupe Druge gradske komedije, a glumui je i na Brodveju.

 

 

 

makonda-tracker