brAVO

"Nekome treba 20 godina da uradi ono što sam ja uspela za 6 meseci": Kim Kardašijan se zbog nove karijere odriče slave?

1

Da, ozbiljna je i da - jako teško ćete poverovati u ovo. 

Kim Kardašijan bi volela da pomaže ljudima u nevolji
Kim Kardašijan bi volela da pomaže ljudima u nevolji foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U današnje vreme, nema mnogo poznatih ličnosti koje se tako blisko povezuju sa običnim ljudima da im pomognu kada imaju određene probleme kao što je to učinila najpoznatija starleta na svetu Kim Kardašijan.

 

Ona često koristi svoju moć velike svetske zvezde kako bi izvukla ljude iz nepravednih i komplikovanih pravnih situacija.

 

Mnogim regularnim advokatima se ne sviđa ideja da ova slavna ličnost radi svoj posao brže od njih. Ali na kraju krajeva, ideja je da se pomogne što je moguće većem broju ljudi.

 

Njen humanitarni rad je pomogao da se promeni kriminalna reforma američke vlade i bio je od najveće važnosti da pomogne ljudima poput Alis Mari Džonson da se oslobode nepravedne zatvorske kazne.

 

Alis je žena koja je oslobođena zatvorske kazne posle više od 20 godina iza rešetaka zahvaljujući kampanji Kim Kardašijan. Kardašijanka je lobirala za oslobađanje Mari Džonson, osuđene na doživotnu kaznu zbog umešanosti u trgovinu drogom 1996. godine.

Čim je Kim shvatila koliko vredi njena moć u ovim slučajevima, zainteresovala se za reformu.

 

Tokom sednice na "Time100" samitu novinarka Popi Harlou govorila je o trenutnom poslu koji Kim Kardašijan radi i zašto je ona jedna od najuticajnijih ljudi TIME-a u 2023. godini.

 

Kako je objasnila za one koji ne znaju, Kim Kardašijan sve ovo shvata ozbiljno i ne bi bilo iznenađenje da započne karijeru u pravu. Influenserka je već položila ispit za bebi advokata u državi Kalifornija.

 

Taj ispit poznat je kao ispit za studente prava prve godine. Advokati za ljudska prava Džesika Džekson i Erin Harli uzimaju je pod svoje i upućuju je u pravila te igre. Kardašijanka je navela da je spremna da u potpunosti promeni karijera zarad dobrog cilja.
 

- Kada sam upoznala Alis, osetila sam da je to za mene bilo prilično lako iskustvo, da nekoga izvučem. Nekome je potrebno je 10, 20 godina da urade to šta sam ja uradila za šest meseci. I tada to nisam doživela kao toliku borbu. Za mene je to bilo nekoliko telefonskih poziva - objašnjava Kim.

 

Iako je srećna zbog ovog konkretnog slučaja, Kim smatra da bi sve to trebalo da bude samo početak.

 

- U svakom slučaju, kako god da je urađeno, urađeno je. Zahvalna sam na tome, ali mislim da sistem mora da se promeni. Dođete do tačke u kojoj imate iskustva koja vas jednostavno promene. Uvek se šalim sa svojom mamom, koja je moj menadžer. Kažem joj da Kim Kardašijan odlazi u penziju i da ću sad biti samo advokat. Tako da sad možemo da pomognemo nekim našim rođacima - rekla je Kim.

 

 

makonda-tracker