ovo je priželjkivao

Alek Boldvin se izjasnio da NIJE KRIV ZA UBISTVO: Suđenje je tek počelo, a glumac već ima razlog za radovanje

0

Glumac Alek Boldvin se pred sudom izjasnio da nije kriv za ubistvo iz nehata

Alek Boldvin
Alek Boldvin foto: Said Elatab / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Poznati američki glumac Alek Boldvin se izjasnio da nije kriv za krivično delo ubistvo iz nehata na snimanju vestern filma "Rust", piše portal WWNYTV.

 

Boldvin se ujedno odrekao svog prvog zvaničnog pojavljivanja pred sudom, stoji u dokumentima koji su sudu predati u četvrtak.

Boldvin i nadzornik za oružje na snimanju filma optuženi su prošlog meseca za krivično delo ubistvo iz nehata.

 

To se desilo nakon što je Boldvin tokom snimanja filma na ranču na periferiji Santa Fea u oktobru 2021. hicem iz pištolja ranio snimateljku Halinu Hačins, koja je ubrzo nakon toga preminula od zadobijenih povreda.

 

Boldvin je odustao od saslušanja kako bi mu se objasnila njegova prava.

 

Sudija je u četvrtak postavio uslove za oslobađanje, koji će verovatno zadovoljiti Boldvinov pravni tim, pošto mu se omogućava da ima ograničen kontakt sa potencijalnim svedocima, kako bi bilo izvodljivo da se završi snimanje filma „Rust“.

 


Tužioci i branioci su već počeli pripreme za preliminarno ročište, koje će se desiti u roku od nekoliko meseci, kako bi utvrdili da li ima dovoljno dokaza za nastavak suđenja.

Ostale odredbe Boldvinovog puštanja na slobodu uključuju zabranu konzumiranja alkohola i zabranu posedovanja oružja, uključujući vatreno.

- Optuženom je dozvoljen kontakt sa potencijalnim svedocima... u vezi sa dovršavanjem filma "Rust" i drugim srodnim i nepovezanim poslovnim stvarima; pod uslovom da optuženom nije dozvoljeno da razgovara o nesreći o kojoj je reč na sudu - rekla je okružni sudija Meri Marlou Somer u potpisanom nalogu.

 


Zaprećene kazne za ovo delo glavnom glumcu i koproducentu filma „Rust“ i oružarki Hani Gutijerez-Rid, su do 18 meseci zatvora i od 5.000 dolara prema zakonu Novog Meksika.

Vlasti su saopštile da je Boldvin, čiji je intervju nakon ovog događaja digao dosta prašine, uperio pištolj u Hačinsovum posle čega je pištolj opalio i usmrtio ženu, dok je režiser Džoel Souza ranjen.

Boldvinov advokat Luk Nikas rekao da je reč o „užasnoj grešci pravde“. Rekao je da se Boldvin oslanjao na profesionalce sa kojima je radio i da „nije imao razloga da veruje da je u pištolju živi metak“.

Rad na filmu je zaustavljen Hučinsovom smrću. ali se očekuje da će snimanje biti nastavljeno ovog proleća, bez upotrebe pravog oružja ili municije.

 


Udovac preminule žene Metju Hačins biće novi izvršni producent filma. Planiran je i dokumentarac koji će detaljno opisati završetak filma i život Hačinsa nakon ove nesreće.

Gutijerez-Rid bi trebalo da se pojavi na sudskom ročištu danas, a njen advokat kaže da će se izjasniti da nije kriva.

Tužioci kažu da je pomoćnik režisera Dejvid Hols, koji je nadgledao bezbednost na snimanju, potpisao sporazum o priznanju krivice za nemarnu upotrebu smrtonosnog oružja, uz objašnjenje da je možda nepravilno rukovao pištoljem pre nego što ga je dao Boldvinu.

Sudija bi trebalo da razmotri odobrenje sporazuma o priznanju krivice u martu. Hols je odustao od svog prvog pojavljivanja na sudu.

 

 

makonda-tracker