novi detalji

Isprva je mislila da nije ništa važno: Kloi Kardašijan operisala TUMOR, a evo kako ga je otkrila

0

TV zveda Kloi Kardašijan je nedavno uklonila tumor s lica, a ovo nije prvi put da se poznata lepotica suočila s tom dijagnozom

foto: EPA-EFE/NINA PROMMER
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Rijaliti zvezda Kloi Kardašijan (38) saopštila je pratiocima na Instagramu da joj je s lica uklonjen tumor.


U poslednje vreme mnogi su se zapitali zašto su paparaci u više puta ovekovečili najmlađu sestru Kardašijan sa zavojima na licu, sumnjajući na neku estetsku korekciju, pa je ona rešila da se oglasi i objasni šta se dogodilo.


Nakon što sam na licu primetila sitnu izraslinu, pretpostavila sam je u pitanju nešto nevažno. Posle sedam meseci sam shvatila da je i dalje tu, pa sam odlučila da odem na biopsiju – ispričala je Kloi.

 

Kako je istakla, lekari su joj objasnili da je u pitanju tumor i da je ovo vrlo retka pojava za osobu njenih godina, a ubrzo se ispostavilo da je neophodna operacija kako bi se tumor uklonio.

 

Kloi Kardašijan
foto: Instagram

Kloi je dodala da je sada sve u redu, da se oseća odlično i da je ostalo smao da se rana zaceli. Ona je, inače, i sa 19 godina operisala melanom.


Imam predispozicije za melanom – rekla je Kloi i pozvala svoje pratioce da brinu o zdravlju i redovno se kontrolišu.


Ja sam svakodnevno koristila zaštitu od sunca, tako da niko nije imun na ovakve stvari. Molim vas, shvatite ovo ozbiljno, redovno se kontrolišite sami i idite na godišnje preglede – poručila je starleta.

 

Kloi Kardašijan
foto: Instagram


Ovo nije najčešći tip raka kože, ali svakako spada u česte i najopasnije jer može da se proširi na druge organe ukoliko se ne leči. Na osnovu promena u globalnoj populaciji, procenjuje se da će do 2040. godišnje on biti dijagnostikovan kod oko 500.000 ljudi, dok će biti oko 100.000 smrtnih ishoda godišnje.

 

Do njegovog razvoja dolazi usled abnormalnog rasta ćelije kože usled oštećenja DNK, a može da izazvati prekomerno izlaganje UV zračenju. Iako je češći kod starijih lica, javlja se i kod mladih osoba.

 

U slučaju da primtetite neke promene na koži i mladežima poput promene oblika, svrab, krvarenje i sl, obavezno se javite lekaru.

 

 

makonda-tracker