poslednji pozdrav

Ljubitelji akcija su danas tužni: Preminuo glumac koji je obeležio KULTNI FILM

0

Njegova poslednja uloga bila je u ''Misterijama doktora Blejka'' 2015.

foto: Printscreen/youtube/Cajun-kun Media
foto: Printscreen/youtube/Cajun-kun Media

Australijski glumac Vincent Žil, najpoznatiji po ulozi Noćnog jahača u filmu ''Pobesneli Maks'' iz 1979. godine, preminuo je, javljaju strani mediji.

 

Njegov prijatelj i kolega Pol Džonston, koji je igrao Kundalinija u kultnom filmu, potvrdio je vest na Fejsbuku, podelivši nedavnu fotografiju na kojoj su njih dvoje ruku pod ruku.

 

 Nažalost, istina je- napisao je. – Vins Gil nas je napustio. Već neko vreme je veoma slab i više ne mora da bude sputan svojim smrtnim oblikom.

Moje najlepše sećanje na Vinsa će biti tokom naše divne turneje po Japanu za MMCon 2015. On je već bio u lošem zdravstvenom stanju, a u prvim danima nekoliko nas je bilo zabrinuto zbog njegove sposobnosti da prebrodi duge i zahtevne dane konvencija i druženja i putovanja i konvencija – otkrio je Džonston.

 

– Nije trebalo da brinemo. Vins je bio izvanredan – hranio se energijom divnih obožavalaca iz Japana, a u prilikama kada bih ga pogledao i bio zabrinut za njegovu sposobnost da nastavi dalje, odbacivao bi svaku zabrinutost i pokazao da ima mnogo više izdržljivosti od mnogih nas mnogo mlađih muškaraca – napisao je on.

 

Vinsent Žil
foto: Printscreen/youtube/ Speed News TV

NOĆNI JAHAČU…!!! Počivaj u miru stari prijatelju – setićemo te se kad uveče pogledamo u nebo.


Žilova karijera počela je 1965. godine ulogom u TV filmu ''The Svagman''.

Rođen je u Sidneju, glumio je u TV serijama ''Broj 96'', ''Divizija 4'' i ''Ubistva'', kao i u raznim filmovima, a glumio je i Dr Smrt u bajkerskom filmu ''Stone'' iz 1974, pre svoje najpoznatije uloge u ''Pobesnelom Maksu'' 1979. 

 

U režiji Džordža Milera, akcioni klasik igrao je Mel Gibson u glavnoj ulozi.

Film je bio izuzetno uspešan na blagajnama i inspirisao je nastavke, uključujući ''Auto-put besa'' iz 2015. i predstojeću ''Furiosu''.

 

Glumac se takođe pojavio u australijskim emisijama, uključujući ''Susede'', ''A Countri Practice'' i ''Zatvorenik''.

 

Njegova poslednja uloga bila je u ''Misterijama doktora Blejka'' 2015.

 

 

makonda-tracker