za mnoge niste znali

I Betmen je danas lomio česnicu! Ove svetski poznate ličnosti Božić slave 7. januara

0

Neko je rođen u pravoslavnoj porodici, neko je zbog ljubavi prešao u pravoslavlje, a zajedničko im je to što Božić obeležavaju po julijanskom kalendaru

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko Božić slavite 7. januara, verovatno će vas iznenaditi spisak svetskih faca koje su danas obeležile Hristovo rođenje!


Među njima je, verovali ili ne, i Kim Kardašijan, verovatno najpoznatija pravoslavka na svetu u ovom trenutku. Njen otac, poreklom Jermen, potiče iz četvrte generacije iseljenika iz Jermenije, a dobro je poznato da su preci Kim Kardašijan živeli na teritoriji današnje Turske.

 

Kim Kardašijan Vest
foto: Profimedia

Kim i njene poznate sestre više puta su obradovale one koji slave Božić 7. januara čestitkom na društvenim mrežama na ovaj datum (i zbunile Amerikance).


Kada pričamo o poznatim pravoslavcima, uvek se pominje i Tom Henks, koji je primio pravoslavlje da bi se oženio glumicom Ritom Vilson, čiji su preci iz Grčke i Bugarske.

 

Rita Vilson, Tom Henks
foto: Profimedia

Budući da ove pravoslavne crkve Božić slave po gregorijanskom kalendaru, zabluda je da Tom Henks danas praznuje, a isto je i sa Dženifer Aniston, koja je poreklom Grkinja.

 

Međutim, velški glumac Kristijan Bejl jutros se verovatno nadao da će iz česnice izvući novčić jer je i on pravoslavac!

 

Kristijan Bejl
foto: Profimedia

Iako se njegova porodica protivila, on je zbog braka sa Srbislavom Sibi Blažić, koja je poreklom Srpkinja, prešao u pravoslavlje, a danas obeležava Božić i praktikuje srpske narodne običaje.


Međutim, Božić danas obeležava Džejms Beluši, pravoslavni Albanac.

 

Džim Beluši glumac sa ženom
foto: Profimedia

Iako je on rođen i odrastao u Čikagu, njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom, a poznato je da je do kraja devedeseteih i rata na Kosovu Beluši redovno posećivao jednu srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu.


Interesantno je da je Naomi Kembel, iako je rođena u Londonu i poreklom je s Jamajke, vernica Ruske pravoslavne crkve.

 

Naomi Kembel
foto: Profimedia

Ona je prešla u pravoslavlje tokom dugogodišnje veze s ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, s kojim je Božić proslavljala 7. januara, a nije otkrivala da li je nastavila s tim običajem i da li je ostala pravoslavka i nakon raskida.

 

 

makonda-tracker