potresno

Bez krova nad glavom i želje da bude bolje: Manekenka i supruga zgodnog glumca danas živi NA ULICI

1

Nekada je uživala u svim blagodetima holivudskog života, a danas živi od onoga što pronađe u kontejneru

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Loni Vilison (37), nekadašnja manekenka koja se proslavila reklamnim kampanjama za kupaće kostime, danas je — najblaže rečeno — neprepoznatljiva.


Ne tako davno, Loni je uživala u holivudskom glamuru i slavi, a 2012. godine je rekla "da" atraktivnom glumcu Džeremiju Džeksonu, kog možda pamtite po ulozi Hobija Bjukenona, sina glavnog junaka Miča Bjukenona, u seriji "Čuvari plaže". Par se, budući da su oboje iz Kalifornije, očekivano venčao na plaži, a njihovo venčanje u belom privuklo je mnogo pažnje medija, posebno zbog slavnih zvanica.

 


Loni je tih dana bila na vrhuncu slave i često se osmehivala s naslovnica fitnes magazina i crvenih tepiha. Ipak, iza zatvorenih vrata njen život nije bilo idiličan, pa policija intervenisala jedne večeri u avgustu 2014. godine, nakon što je glumac pod dejstvom alkohola fizički nasrnuo na svoju suprugu. Usledio je neminovan rastanak, uz optužbe Loni da ju je Džeremi tukao i davio i slomio joj dva rebra.

 

Loni Vilison
foto: Profimedia

Sedam godina nakon razvoda od zgodnog glumca, život lepe Loni je drastično drugačiji: ona živi kao beskućnica, a nedavno je viđena u Los Anđelesu kako iz kontejnera vadi parče pice. Gde je pošlo naopako?


Kako su pisali američki mediji, u vreme rastanka od Džeksona, manekenka je počela svoju borbu sa psihičkim problemima i navodno doživela nervni slom.

 

Trebalo mi je dva meseca da se oporavim — rekla je Loni svojevremeno i otkrila da je prestala da vežba i da nije mogla da nađe angažman kao model, kao i da je ostala bez posla asistentkinje jednom estetskom hirurgu.


Nisam izlazila s prijateljima niti radila bilo šta. Bilo mi je mnogo loše — rekla je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mia Barajas (@miabarajas12)


Budući da nije mogla da radi, ubzo je Vilisonova zapala u dugove, a ostala je i bez krova nad glavom jer nije mogla da plaća iznajmljivanje stana, kao i bez automobila. Nakon što se našla na ulici, postala je zavisna od metamfetina, a duševno je bila sve lošije.

 

1 / 11 Foto: Profimedia


U jednom intervjuu 2018. godine je izjavila da je u svom nekadašnjem stanu doživela strujni udar i da misli da je opasno da bude blizu ljudi.


Mučena sam u svojoj kući. Živela sam sama, ali sam izlagana struji — rekla je i tvrdila da je njen bivši muž tom prilikom stajao ispred stana.


Kako je ispričala, pokušavala je da objasni prijateljima šta joj se dogodilo i kako se oseća, ali nije uspevala, pa je prestala da komunicira sa svima.
Loni je tada ispričala da je u životu na ulici opstaju samo najjači, da se nije tuširala više od godinu dana da bi izbegla da napade i da je često pljačkaju.


Što sam prljavija, to bolje. I smrdljivija. Kad dopustim te dve stvari, to deluje. Ošišala sam se da bih izgledala drugačije. Sama sam to uradila. Ali ipak su me napadali, i to mora da se desi — istakla je.

 


Od početka pandemije virusa korona, ljudima bez krova nad glavom u Americi je, kao i svuda u svetu, još teže. Kako Loni ističe, ona se ne žali i ne želi nikoga da vidi.


Nemam telefon. Imam hranu i gde da spavam. Nađem nešto novca tu i tamo, ima hrane u kontejnerima i blizu prodavnica. Ovde ima mnogo toga, imam sve što mi treba. Ne želim nikoga ni da čujem ni da vidim jer svakako nikog nije briga za mene — ispričala je Loni.

 

 

makonda-tracker