zasluženo!

Rijana je od juče MILIJARDERKA! Ovih 5 svetskih zvezda dočekalo ju je na listi najbogatijih u svetu zabave

1

Od juče svet obilazi vest da je pevačica Rijana, jedna od najuticajinijih žena u muzici proteklih godina, postala vlasnica prve milijarde dolara.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Najnovija članica "Forbsovih" kluba slavnih milijardera je barbadoska pevačica Rijana, pre svega zahvaljujući uspehu njene kozmetičke linije Fenty Beauty!


Njeno bogatstvo procenjeno je na 1,7 milijardi dolara, čime je postala "najbogatija žena u svetu muzike i druga najbogatija žena u industriji zabave", navodi ovaj list.


Pored toga, tu je Rijanina linija ženskog donjeg veša Savage x Fenty i ogroman uspeh brojnih hitova, turneje, pregledi spotova, saradnje s prestižnim brendovima...

 

  • Kim Kardašijan

 

1 / 8 Foto: Instagram


Rijaliti zvezda i poslovna žena Kim Kardašijan je, takođe, ove godine zvanično postala milijarderka, a ona može da se pohvali jednom milijardom dolara. Neki od brendova koji su joj doneli ovakav uspeh su: kozmetička linija KKW Beauty, parfemi KKW Fragrance i linija donjeg veša SKIMS, kao i rijaliti U korak s Kardašijanovima.

 

  • Kanje Vest

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Od prošle godine, među celebrity milijarderima je Kimin uskoro bivši muž Kanje Vest, čuveni reper i modni dizajner. Njegovo bogatstvo procenjeno je na 1,3 milijarde, ali on tvrdi:


Zapravo je 3,3 milijarde, ali niko u "Forbsu" ne zna da računa.
Navodno Kanje samo u kešu ima 122 miliona dolara, a tu su i uspešna muzička karijera, činjenica da je Vest vrlo cenjen u svetu mode i njegovo ulaganje u kompanije njegove uskoro bivše drage Kim Kardašijan.

 

  • Opra Vinfri

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Živa legenda američke televizije vlasnica je bogatstva vrednog 2,7 milijarde dolara! Ona može da se pohvali izuzetnom televizijskom karijerom, kablovskom mrežom, medijskom imperijom, uspešnim knjigama, dokumentarnim serijalima...

 

  • Džej Zi

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Prvi reper koji je postao milijarder odavno nije fokusiran samo na pisanje i izvođenje pesama: on ima zavidnu kolekciju umetnina, osmislio je muzički servis Tidal, bavi se ulaganjem u nekretnine, osnovao je kompaniju Roc Nation koja predstavlja vodeće svetske sportiste i umetnike, vlasnik je jednog brenda koji proizvodi konjak...


I sve to donelo mu je 1,4 milijarde!

 

  • Džordž Lukas

 

Džordž Lukas
foto: Profimedia

U galaksiji daleko, daleko, svetlosnim godinama od svih nabrojanih je režiser Džordž Lukas, "otac" "Zvezdanih ratova", čije bogatstvo vredi čak 7,4 milijarde dolara.


Ogroman deo te sume donela mu je prodaja njegovog Lukasfilma kompaniji Dizni.

 

Pored njih, tu su i: Stiven Spilberg, Dejvid Koperfild, Paf Dedi... Što se tiče onih koji nisu u industriji zabave, Džef Bezos više nije najbogatii čovek na svetu — nakon što je za samo jedan dan izgubio skoro 14 milijardi dolara, sada je najveće bogatstvo ima Francuz Bernar Arno.

 

 

makonda-tracker