danas bi slavio...

Sa samo 12 godina pao je u PAKAO POROKA, bio prijatelj sa Bredom Pitom: Tragična smrt muzičara nikad nije prežaljena

0

Životna priča i tragičan kraj čuvenog muzičara ostavljaju u neverici...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Američki muzičar Kris Kornel preminuo je 2017. godine, a na današnji dan napunio bi 57 godina. Svet muzike pamti ga kao pevača i gitaristu bendova Soundgarden i Audioslave, kao i osnivača benda Temple of the Dog.

 

Njegova smrt i dan-danas je tužna tema za sve fanove rok muzike, a životna priča čuvenog muzičara ostavlja u neverici...

 

Kada su se njegovi roditelji rastali još u Kornelovom tinejdžerskom dobu, a tada je uzeo majčino prezime, kao i njegovi braća i sestre. Još sa 10 godina krenuo je da se bavi muzikom, ali krenuo da pije alkohol u 12. godini. 

Kris se već u 15. godini drogirao gotovo svakodnevno. Kao tinejdžer je krenuo u borbu s depresijom, nikada nije imao mnogo prijatelja i govorio je o sebi kao o vuku samotnjaku.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Svojevremeno je rekao da mu je majka spasila život kad mu je kupila bubnjeve. Njegova muzička karijera doživela je uspon, stekao je prijatelje u svetu muzike, a postao je jedna od ikona grunge pokreta. Žene su ga obožavale, a njegova muzika je imala milione fanova.

 

Ni njegov ljubavni život nije bio bez turbulencija: iste godine kada  se razveo od surpuge Suzan Silver, stao je na ludi kamen sa drugom ženom. Njegova zavisnost od poroka svaku ljubav mu je činila teškom, a njegova udovica je ispričala da ga iz kandža zavisnosti ne može izbaviti niko osim njega samog.

 

Kornel i Bred Pit bili su drugari preko dve decenije. Uvek su jedan drugog podržavali u javnosti.

 

Zavisnik sam od svega što Kris Kornel uradi”, rekao je jednom prilikom Bred za Cinema Confidential.

 

U maju 2017. godine Kornela je telohranitelj pronašao bez svesti, u kupatilu hotelske sobe u Detroitu, nakon nastupa. Prevezli su ga u bolnicu, ali spasa mu nije bilo. Kada je policija istraživa njegovu smrt, u izveštaju je pisalo da nema ničeg sumnjivog.

 

Nakon što su patolozi pregledali telo muzičara Krisa Kornela, objavljeni su tačni rezultati autopsije koji otkrivaju uzrok njegove smrti.

 

Smrt je izazvana vešanjem”, napisao je asistent patologa u izveštaju koji je objavljen u čaopisu Roling Stoun.

 

 

makonda-tracker