tužno...

VIŠE NE HODA, ALI NE PLAČE: Legendarni Ganter iz Prijatelja ima uznapredovali karcinom, a njegova poruka svetu mami suze

0

Sećate li se čuvenog konobara iz "Prijatelja", beznadežno zaljubljenog u Rejčel? On je svetu objavio tužne vesti...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svi koju su barem jedanput odgledali možda i najčuveniji sitkom ikada, legendarne "Prijatelje", sećaju se i jednog od glavnih likova izvan šestorke. U pitanju je konobar Ganter, koga je odglumio Džejms Majkl Tajler.

 

Tajler se nedavno pojavio prilikom ponovnog okupljanja šestorke iz "Prijatelja", ali samo putem video-poziva. Sada je poznato i zašto je to urađeno na takav način.

 

JESU LI DO KRAJA OSTALI — PRIJATELJI? Evo kako je moguće da se baš niko nije zaljubio na snimanju čuvene serije

 

Glumac je u ponedeljak objavio da je u četvrtom stadijumu raka prostate. On je dao intervju za Today, u kome je govorio voditelju Kregu Melvinu o svojoj bolesti.

 

"Žao mi je što nisam došao da najavim da će biti snimljen film o Prijateljima. Tu sam da kažem da su mi u septembru 2018. godine dijagnostikovali rak prostate, koji je uznapredovao i proširio se na kosti", rekao je on.

 

1 / 11 Foto: Profimedia

 

Glumac više ne može da hoda. Ipak, bio je dovoljno dobro da se video-vezom uključi na okupljanje "Prijatelja". Svi glavni glumci svesni su njegove bolesti.

 

Hrabri Džejms Majkl Tajler sarađuje sada i sa Fondacijom za rak prostate, kako bi edukovao ljude o ovoj bolesti i apelovao na testiranje. Rak mu je otkriven kasno i glumac je izjavio da će ga "verovatno dokrajčiti". 

 

"U nekom drugom svetu otišao bih na pregled ranije, pa bi verovatno rak bio otkriven ranije. Sledeći put kad odete na godišnji sistematski pregled, tražite svom doktoru PSA test. Kad se otkrije rano, rak prostate je u 99 posto slučajeva izlečiv. Ne želite  da prolazite kroz ono što sam ja morao prolaziti poslednje dve i po godine", ispričao je on.

 

"Ja ovo prihvatam. Ne sedim i ne plačem sve vreme. Ipak, ako želite da živite, testirajte se", dodao je Ganter.

 

 

makonda-tracker