prisustvovala i protestu

"KO SE JOŠ SLIKA ZA INSTAGRAM DOK PLAČE?!" Bela Hadid na meti osuda zbog podrške Palestini, oglasio se i zvanični Izrael

0

Najuspešnija manekenka planete u ovom trenutku ne krije svoje političke stavove i vatreno podržava Palestinu od početka sukoba u Gazi, što nije naišlo na pozitivnu reakciju

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Manekenke Điđi i, posebno, Bela Hadid, ćerke Muhameda Hadida, palestinskog multimilonera koji već decenijama živi u Americi, ne kriju da su na strani Palestinaca otkako je počeo sukob sa Izraelom u Pojasu Gaze.


Stekao se utisao da je godinu dana mlađe Bela glasnija, pa je njen profil na Instagramu, koji je inače prepun njenih fotografija sa crvenog tepiha i revija i sa snimanja editorijala, preplavljen porukama podrške Palestini i pokušajima da skrene pažnju javnosti na stradanja u Gazi.


Ne možete da pozivate na rasnu ravnopravnost, LGBT i ženska prava, osuđujete koruptivne i nasilne režime i druge nepravde, ali da birate da ignorišete ugnjetavanje Palestinaca ― napisala je Bela i dodala da ne možemo da biramo čija su ljudska prava važnija.


Nakon niza uvredljivih komentara, Hadidova je onemoguća komentarisanje ove objave, ali je nastavila s porukama o sukobu u Gazi. Ona je, između ostalog, podelila fotografiju na kojoj plače i poručila da oseća bol zbog svoje palestinske braće i sestara dok gleda snimke tragedije koju proživljavaju. Komentari na sajtovima koji prenose vesti o Beli uglavnom su negativni.

 

Bela Hadid
foto: Instagram

"Zbog čega plače? Ona je Amerikanka koja živi u Americi", "Gledajte me kako plačem! GLEDAJTE ME!", "Neobrazovana devojko, zadrži svoja mišljenja za sebe", "Kakva osoba se slika za društvene mreže dok plače, svašta"... neki su od komentara onih koji ne komentarišu sam sukob Izraela i Palestine. Bela je u međuvremenu podelila i neke objave koje je potom izbrisala zbog negativne reakcije medija, a na jednoj od njih je ilustracija na kojoj piše da Izrael nije država već "doseljenička kolonija", pa su mnogi osudili manekenku za antisemitizam.

 

Hadidova je otišla korak dalje i posetila i protest podrške Palestini u Njujorku, a na Instagramu je podelila nekoliko trenutaka i poručila:


Kako se moje srce oseća... Kada sam okružena svim ovim lepim, pametnim, punim poštovanja i ljubavi, ljubaznim i velikodušnim Palestincima na jednom mestu... Oseća se potpunim! Mi smo retka vrsta.

 

Bela Hadid
foto: Instagram


Ona je napisala i da će "Palestina biti slobodna".


Kako javljaju strani mediji, zvanični Izrael osudio je njene aktivnosti na društvenim mrežama. Prema pisanju sajta Page Six, Belina popularnost i učinili su da se sve više ljudi protivi Izraelu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)


Kada poznate ličnosti poput Bele Hadid podržavaju bacanje Jevreja u more, oni indirektno podržavaju uklanjanje jevrejske države. Ovo ne bi trebaloi da bude izraelsko-palestinsko pitanje. Ovo mora biti humanitarno pitanje. Tebe treba da bude sramota ― poručeno je Beli Hadid putem zvanične stranice Izraela na Tviteru.

 

 

 

makonda-tracker