LEGENDA HOLIVUDA DANAS PUNI 84 GODINE

VIĐAO SAM SE SA SVIM ŽENAMA, UZIMAO SVE DROGE I POPIO SVAKO PIĆE: Detalji iz života Džeka Nikolsona i dalje INTRIGIRAJU

2

Jedan od najvećih zavodnika i legendi Holivuda, Džek Nikolson, danas puni 84 godine.

foto: Profimedia
foto: Profimedia


U svojoj bogatoj karijeri bio je upleten u velike skandale, ljubavne trouglove, ali i u razne spekulacije vezane za konzumaciju različitih droga.


Džon Džozef Nikolson, poznatiji kao Džek Nikolson, američki glumac i reditelj rođen je 22. aprila 1937. godine. Iza sebe ima karijeru dugu preko 60 godina, a poznat je po najrazličitijim ulogama koje je odigrao - od sporednih, satiričnih komedija, romantičnih uloga ali i mračnih antiheroja, kao i zastrašujućih karaktera. Džek je 12 puta bio nominovan za nagradu Oskar, a smatra se da je to najviše nego što je ijedan drugi muškarac postigao.

 

Dobio je dva Oskara za najbolju mušku ulogu, jedan za film "Let iznad kukavičjeg gnezda" i drugi za romantičnu komediju "Dobro da bolje ne može biti." Takode, dobio je Oskara i za sporednu ulogu u filmu "Vreme nežnosti." Jedan je od tri glumaca koji ima tri Oskara - druga dva su Danijel Dej Luis i Šon Pen.


Većina ga smatra i najboljim glumcem svoje generacije, a neki detalji o njegovom privatnom životu i dalje uspevaju da iznenade javnost. Nikolsonu žene nikada nisu odolevale i poznato je da je veliki zavodnik, te da je kraj sebe uvek imao prave lepotice.

 

Čak ni bivše devojke koje je prevario za njega nisu imale ružne reči. Pored glume, uvek je imao vremena za žene. Među 2000 žena koje je "odvukao" u krevet samo mu je jedna bila zakonita supruga, glumica Sandra Najt, sa kojom je bio u braku šest godina i iz tog braka ima danas pedesetsedmogodišnju kćerku Dženifer.

 

Usled bračne krize par je zatražio pomoć psihijatra, koji je na njima isprobao nekonvencionalni tretman psihodeličnim drogama. Nakon ovog iskustva nastavio je sa konzumacijom droga, čime Sandra nije bila oduševljena, pa su se razveli 1968, neposredno pre nego što je on postao slavan.

 

Inače, Džek ima petoro naslednika koje je dobio sa četiri različite žene.

 

Sina Kejleba dobio je 1970. godine sa televizijskom glumicom Suzan Anspač, nakon čega je sa modelom Vini Holman 1981. godine dobio drugu ćerku, Hani.

Nekoliko godina kasnije, 1990. na svet je došla još jedna ćerka - Lorejn, a dve godine kasnije sin Rej, koje je dobio tokom petogodišnje veze sa bivšim modelom i glumicom Rebekom Brusar.
 

 

Svoju poslednju ulogu odigrao je u romantičnoj komediji "How Do You Know", a potom se navodno povukao zbog problema sa pamćenjem. Nikolson to nikada nije ni potvrdio niti demantovao, i jedino što je poznato jeste da i dalje uživa u svakom trenutku svog života i drži se svoje rečenice: "Više dobrih trenutaka".

 

I dalje živi u kući od 330 kvadratnih metara na Malholand drajvu koju je 1969. platio 80 hiljada dolara, gde su mu komšije bili Voren Biti i Marlon Brando, pa je ulica zbog njihove sklonosti bučnoj, celonoćnoj i ne baš čednoj zabavi dobila nadimak “Bad Boy Drive” (Ulica loših momaka).

 

Kasnije je kupio još dve susedne kuće da osigura privatnost, kao i dovoljno mesta za svoju bogatu zbirku slika. Iako je bio poznat po tome što je u sebe unosio neograničene količine droge i alkohola, Nikolson je s tom praksom konačno prestao.

 

Bivši žestoki obožavalac žurki, danas retko izlazi u klubove i restorane. Radije ostaje u svom domu gde je, kako kaže, hrana ionako bolja, pa gleda “Mesto zločina” i “Nestale” na televiziji i čita knjige o filozofiji, Hermana Hesea i krimiće naoružan naočarima za staračku dalekovidost:

 

- Život mi se promenio. Više ne uživam u stvarima u kojima sam ranije uživao. Ne ludujem, ne trčim za ženama; sad mi je to samo igra koja nije vredna truda. Poslednja tri puta kad sam bio u Njujorku nisam nijedno veče izašao iz hotelske sobe – priznao je jednom prilikom.


Velika promena za čoveka koji je izjavio: "Viđao sam se sa svim ženama, uzimao sve droge i popio svako piće!"


 

 

makonda-tracker