tad nije bilo straha

PUSTILA JE ĆERKU DA SPAVA SA NJIM U KREVETU: Slavnu glumicu PODILAZI JEZA kad se seti sa kim je živela njena porodica

0

Prava holivudska egzotična "kraljica lavova" bila je Tipi Hedren, glumica najpoznatija po ulozi u Hičkokovom filmu "Ptice".

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Danas 91-godišnja dama, inače majka popularne glumice Melani Grifit, nikada nije krila svoju strast prema velikim mačkama. Priznaje kako joj odluke tokom života nisu bile najsjajnije, a jedna od njih je i trenutak kada je odlučila da u svom domu na Beverli Hilsu udomi lava po imenu Nil, koji je bio težak "samo" 181 kilogram. Glumicu danas prolazi jeza kada se seti da je lav živeo s njom i njenom porodicom.

 

S velikim mačkama sprijateljila se najviše početkom osamdesetih godina, dok je snimala film Roar, danas poznat i kao najopasniji film ikada snimljen.

 

"U filmu je bilo 150 lavova, tigrova, jaguara, leoparda, pantera i ostalih velikih mačaka. Na kraju filma napisano je da nijedna životinja nije povređena tokom snimanja. Ipak, 70 članova tima bilo je povređeno", napisala je Hedren u svojim memoarima. Kasnije je istakla kako ne zna šta je svima bilo na pameti pa da rizikuju tolike živote ljudi za snimanje filma.

 

1 / 11 Foto: Profimedia

 

Tipin bivši suprug Noel Maršal režirao je film, u njemu je i glumio.. Na ideju je došla dok je nekoliko godina ranije snimala u Zimbabveu, gde se prvi put susrela s lavovima. Posebno se zbližila s mladunčetom lava, zbog kojeg je na kraju postala opsednuta velikim mačkama.

 

"Zaključila sam kako divlje mačke nisu ništa drugo nego lepi grabljivci koje ne možemo shvatiti. Što sam više učila o njima, više sam ih volela", napisala je glumica u memoarima.

 

Tipi i Nila je njihov veterinar hrabrio da da jedno vreme žive s lavovima kako bi bolje shvatili njihovu narav pre snimanja filma Roar. Njena ćerka Melani čak je i spavala s lavom u krevetu, a njihovi gosti često su bili prestravljeni što imaju lava kod kuće, pa su izbegavali da im dolaze u posetu.

 

"Trebalo mi je nekoliko godina da shvatim koliko smo bili glupi i neoprezni jer je toliko toga moglo poći po zlu", priznala je Tipi.

 

 

 

makonda-tracker