danas je superzvezda!

„RUGALI SU MI SE, A DANAS SAM LEPOTICA SA NASLOVNICE VOGA“: Ovih 12 stvari SIGURNO niste znali o Lejdi Gagi

1

Lejdi Gaga je jedan od najvećih fenomena svetskog šou-biznisa, a danas proslavlja svoj 35. rođendan...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Stefani Džoen Anđelina Germanota je američka pop pevačica, tekstopisac, glumica i producent. Rođena je 28. marta 1986. godine u Njujorku. U svetu muzike poznata je po pseudonimu Lejdi Gaga.

 

Odrasla je uz oca Džosefa Germanotu, majku Sintiju i mlađu sestru Natali, koja je upisala modni dizajn u Njujorku.

 

Sa samo četiri godine, Lejdi Gaga je naučila da svira klavir, a sa jedanaest godina pohađala je privatnu katoličku školu Convert Of A Sacred Heart, gde je pevala, plesala i glumila veoma uspešno. Sa sedamnaest godina je upisala umetničku školu Tisch, ali je odlučila da ne želi više da studira, te je napustila roditeljski dom, pa se preselila u Bruklin.

 

1 / 10 Foto: Profimedia

 

Od tada, deo mladosti provodi po barovima, radeći kao konobarica, a kasnije je postala i striptizeta. Kada je njen otac saznao za to, počeo je da je finansira, te Gaga počinje da se bavi muzikom.

 

Iza sebe ima nekoliko studijskih albuma, armiju ostrašćenih obožavalaca i ogroman broj hitova i prestižnih nagrada. Poznata je po svojoj ekscentričnosti, filantropizmu i zalaganju za LGBT prava ali i po intenzivnom i veoma ličnom odnosu sa svojim fanovima. Budući da je veoma aktivna na društvenim mrežama (kažu da svoje Twitter i FB profile vodi lično), deluje da o njoj sve znamo. I zaista znamo mnogo toga.

 

Ipak, uvek se potkrade poneka trivija za koju prvi put čujete...

 

Ovo niste sigurno znali o njoj:

 

1) Gagino pravo ime je Stefani Džoan Anđelina Germanota a inspiracija za umetničko ime — Lejdi Gaga — došla je iz čuvenog hita legendarne grupe Queen „Radio Gaga“.

 

2) Klavir je počela da svira već sa 4 godine, a sa svega 13 je već komponovala svoje pesme.

 

3) Omiljeni reditelj joj je Martin Skorseze.

 

4) Prema sopstvenom priznanju, nevinost je izgubila sa 17 godina, ali čak ni tada nije bila sasvim spremna za ovaj „čin“, pa joj je prvo iskustvo ostalo u užasnom sećanju.

 

5) Ugovor sa izdavačkom kućom Interscope Records potpisala je tačno na svoj 20. rođendan.

 

6) Gagina prirodna boja kose je braon, ali je odlučila da je zameni platinasto plavom kada ju je jedan novinar tokom intervjua pobrkao sa Ejmi Vajnhaus!

 

7) Pevanje je usavršavala kod profesora Kristine Agilere.

 

8) Visoka je svega 1,55m.

 

9) Gaga smatra da je Britni Spirs kraljica popa.

 

10) Teško je poverovati iz ove perspektive, ali i Gaga je bila predmet maltretiranja od strane druge dece u školi...

 

Nakon što je objavljen čuveni "Vog" na čijoj se naslovnici našla, Gaga je tvitovala: „Nekad su me u školi zvali „zečjim zubima“, a danas sam prava živa Vog lepotica“.

 

11) Veliki je fan Brusa Springstina.

 

12)Born This Way“ je napisala za svega 10 minuta.

 

 

makonda-tracker