danas slavi 33. rođendan!

NEMA ZVEZDE KOJU MANJE ZANIMA ŠTA DRUGI MISLE! 10 zanimljivosti zbog kojih planeta OBOŽAVA Rijanu

0

Robin Rijana Fenti jedna je od najpopularnijih pevačica na planeti iako njeni obožavaoci već godinama čekaju novu pesmu ili album. U čemu je tajna lepotice s Barbadosa?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Uspela je da pobedi teško detinjstvo

 

Rijani je vrlo mladoj pošlo za rukom da se izdigne iznad porodičnih problema iako je detinjstvo provela posmatrajući nemile scene, budući da se njen otac borio sa zavisnošću od kokaina i alkohola. To je razorilo njenu porodicu, ali ona često boravi na rodnom Barbadosu i vrlo je posvećena sestričini Madžesti.

 

Opasnija je nego što izgleda

Kao srednjoškolka, Rijana se okušala i kao vojni kadet! Zanimljivo je da je njen narednik bila Šontel, pevačica i tekstopisac s Barbadosa poznata po hitovima T-Shirt i Impossible.

 

 

Ne zanima je šta drugi misle

 

Pre nekoliko godina, Kendal Džener je na Tviteru napisala da će biti jako tužna ako Rijana na koncertu koji je ona planirala da poseti ne otpeva pesmu Complicated. Rijanin komentar: "Pa, onda nemoj da dođeš". Da ne pominjemo onih nekoliko meseci kada je ceo svet komentarisao to što se Rijana ugojila, a ona sve prihvatala sa osmehom i ostala puna samopouzdanja.

 

Džins + džins = MOŽE

 

 

Iako je ovaj look najčešće zabranjen smrtnicima, Rijana ne samo što ga nosi bez trunke nesigurnosti nego uspeva da izgleda spektakularno!

 

Njene frizure

 

Kratka kosa, duga kosa, bob, dredovi, plava, crvena, crna, ravna, loknasta, bez šiški ili s njima... Rijana uvek izgleda jednako lepo i može da stane rame uz rame s vodećim supermodelima.

 

Ima svoj dan — bukvalno

 

1 / 21 Foto: Profimedia

 

Ne, ne pričamo o njenom rođendanu. Svakog 22. februara, dva dana nakon njenog rođendana, na Barbadosu se slavi Dan Rijane! On je prvi put obeležen 2008. godine, i to ceremonijom kojoj je prisustvovao premijer Dejvid Tompson.

 

 

Ona je kraljica Met gale

 

 

Dok su na Meti gali 2019. poznati defilovali crvenim tepihom, uživali smo u pogledu na interesantne haljine, ali se i dalje pitali samo jedno — gde je Rijana. Svaki put kada se pojavi na ovom prestižnom događaju, lepotica s Barbadosa ukrade pažnju svih medija i baci ostale u senku jer je svaki njen autfit bar tri koraka isped ostalih.

 

Bavi se humanitarnim radom

 

Iako je u petnaestoj godini odlučila da ne nastavi svoje školovanje, Rijana je svesna koliko je obrazovanje važno, zbog čega sarađuje s brojnim svetskih organizacijama čiji je cilj da poboljša obrazovni sistem na globalnom nivou.

 

Ima fenomenalan glas

 

foto: Profimedia

Pored svega ostalog čime Rijana pleni, nekako često zaboravimo da je ona pre svega pevačica, i to odlična! Ona je davne 2003. godine s dvema drugaricama iz odeljenja oformila muzički trio, koji je uspeo da dođe do audicije kod američkog producenta Evana Rodžersa.

 

Onog trenutka kada je Rijana ušla u prostoriju bilo je kao da druge dve devojčice ne postoje — istakao je on jednom prilikom.

 

Što je najvažnije — ona svojim primerom pokazuje da moramo uvek da nastavimo dalje, čvrsto podignute glave.

 

Kada je 2008. godine žena poznata po tome što je oštra i snažna doživela da postane žrtva nasilja,s vi su bili šokirani. Rijanin tadašnji dečko Kris Braun fizički je nasrnuo na nju, a svet su obišle fotografije Rijaninih modrica. Ona je prvi put izgledala ranjivo i slomljeno, ali je hrabro izašla u javnost i time podstakla svoje obožavateljke da ni same ne trpe nasilje već da prijave svoje nasilne partnere. Ne samo što se nije stidela situacije u kojoj se našla — a za time nije bilo ni potrebe — nego se vratila jednako nasmejana i samopouzdana.

 

 

makonda-tracker