životna priča

USPELA JE DA SEBE OBEZBEDI NEKRETNINAMA: Glumica nije našla ljubav svog života, te se posvetila usvojenom sinu!

0

Sandra Bulok važi za hrabru, istrajnu, borbenu damu, koja uvek ostvari svoje ciljeve.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sandra Bulok je američka glumica i kraljica komedije. Rođena je 26. jula 1964. u Arlingtonu i važi za jednu od najplaćenijih glumica i po Forbsovoj listi, jednu od najmoćnijih ličnosti Holivuda, piše Biografija.org.

 

Budući da joj je majka Helga D. Majer, operska pevačica, Sandra je u detinjstvu dosta putovala po celoj Evropi, prateći svoju majku. Roditelji su joj se upoznali u Nirnbergu, gde je i ona živela, pa otuda i njen tečni govor nemačkog jezika.

 

Kao mala išla je na balet, pevanje i bila čla n dečijeg hora. Pošto je napustila univerzitet glume, iako joj je ostalo samo 3 ispita do završetka, stigla je do Njujorka gde je morala da radi razne poslove kako bi preživela. Tek kasnije je završila fakultet.

 

Svoju glumačku karijeru započinje osamdesetih, a publici je postala poznata uz filmove Brzina, Dve nedelje za zaljubljivanje, Dok si ti spavao , Gravitacija, Ljubavne čarolije. Za film „Mrtav ugao“ 2009. godine osvojila je Zlatni globus i Oskara za glavnu žensku ulogu, a u istoj godini su je proglasili i za najbolju i za najgoru glumicu. Za film „Gravitacija“ nominovana je za nagradu pod nazivom „BAFTA“, kao i za Zlatni globus i Oskara za najbolju glavnu ulogu. Nagradu za ženu godine dobila je 2010. od magazina „People“, a 2012. je zvanično ubeležena u Ginisovu knjigu rekorda, kao najplaćenija glumica u čitavoj istoriji filmske kinematografije.

 

Za film „Razbijač“ dobila je „Zlatnu malinu za najgoru glumicu“, a za film „Brzina“ nagradu Saturn za najbolju glumicu. Nakon što je u Njujorku pohađala školu glume „Neighbour playhouse“, preselila se u Los Anđeles gde je igrala manje uloge u niskobudžetnim studentskim filmovima. Svoju zvezdu na bulevaru slavnih dobija 2006. godine.

 

Iako su je pratili brojni skandali, Sandra je to stoički podnela i uvek oduševljavala svojom visprenošću i duhovitošću, a primer za to je kada je poljubila Skarlet Johanson na dodeli MTV nagrada, kako bi svima pokazala da njih dve nisu u svađi zbog Rajana Rejndolsa. Takođe je svojim govorom oduševila javnost, kada je 2011. Kolinu Flirtu uručivala nagradu za najboljeg glumca.

Obzirom da važi za jednu od najplaćenijih glumica, otuda ide i niz nekretnina koje Sandra poseduje. Među njima su vila na Beverli Hilsu, koja sadrži više spavaćih soba i kupatila, kao i kancelariju i garažu. Poseduje i producentsku kuću „Fortis films“, bila je izvršni producent emisije „The George Lopez show“, a u svom vlasništvu ima i restoran „Bess bistro“, cvećaru, pekaru i kuću na ostrvu Tajbi . Što se tiče njenog ljubavnog života, kao i sve oko nje i to je bilo pod stalnim okom javnosti. Imala je jednu veridbu sa Tejtom Donovanom, vezu sa fudbalerom Trojom Ejkmanom, Metju Mekonahejem i Rajanom Goslingom.

 

Mnogo pre nego što se našao u zagrljaju glumice Eve Mendes (46), s kojom je danas u srećnom braku, holivudski miljenik žena je ljubio 16 godina stariju koleginicu. Par se upoznao na setu filma "Ubistvo po brojevima" pa su krajem 2001. godine počeli ljubavnu vezu

 

Bulok je tada imala 37 godina, glumila policajku koja lovi mladog bogataša kojeg je igrao Gosling, a on je tada imao 21. U filmu je njegov lik osumnjičen za ubistvo devojke, a radnja nimalo nije romantična, što im svakako nije smetalo.

 

 

Sandra Bulok
foto: Profimedia

U javnosti su se prvi put kao par pojavili u septembru 2001. na premijeri Goslingovog filma "Vernik", a u aprilu sledeće godine kada su predstavili svoj zajednički film, mediji su već brujali o njima.

 

Razlika od 16 godina među njima nije bila prepreka, pa su često govorili da godine za njih nisu problem.

 

"Prijatelji smo, ne želim da to nekako drugačije zvuči - rekla je Bulok u intervjuu 2003. godine i istakla da joj je Gosling pomogao da se smiri.

- Služio mi je kao mali Buda" - govorila je u to vreme glumica.

 

Gosling je godinama kasnije priznao da je imao najbolje devojke. Bio je u vezi i s koleginicom Rejčel Mekadams, a za nju i Sandru Bulok je rekao kako ne postoji niko ko ih može nadmašiti. Ali je na kraju prvo mesto u njegovom srcu zauzela lepotica Eva Mendes.

 

Rajan i Sandra raskinuli su 2003. godine, a isticali su da im je previše pažnje medija narušilo vezu.

 

2005. se venčala sa motociklistom Džesijem Džejmsom, od koga se razvela nakon 5 godina, zbog njegovog neverstva.

 

Ovaj ljubavni brodolom je dospeo u javnost, kada su novine objavile da je Džesi Sandru prevario sa porno glumicom Mišel Makgi, nakon cega je ponižena i osramoćena Sandra, uz izvinjenje obožavateljima, otkazala svoja pojavljivanja i odselila se iz njihove zajedničke kuće.

 

Sandra Bulok
foto: Profimedia

Sandra je poznata i kao veliki humanitarac, pomogavši Crvenom Krstu Amerike, dala je donaciju povodom tragičnog događaja 11. septembra, pomogla žrtvama cunamija u Indijskom okeanu, u zemljotresu na Haitiju, na ostrvu Honšu i donirala novac koledžu „Voren Iston“ u Nju Orleansu.

 

Boraveći u Nju Orleansu, gde je pomagala žrtvama od uragana Katrina, odlučila se da usvoji tamnoputog dečaka. Taj proces je trajao oko 3 godine. Dečak je dobio ime po Sandrinom omiljenom muzičaru Luju Armstrongu. Sandru su, pored burnih stvari u ljubavnom životu, pratile i brojne nezgode. 2007. je jedna žena, koja je inače bila njen vatreni obožavalac, pokušala da pregazi Sandrinog supruga ispred njihove kuće u Kaliforniji. Takođe, Sandra je preživela i pad aviona, pri noćnom sletanju, na aerodromu „Džekson Houl“.

 

Sandra je dobila mnoštvo nagrada, a neke od njih su i Oskar za najbolju glumicu, glavna uloga u filmu „Mrtav ugao“, nagrada Zlatni globus za najbolju glavnu ulogu (takođe film „Mrtav ugao“), nagrada Saturn za film „Brzina“, nagrada po izboru publike za omiljenu glumicu za film „Gravitacija“ i mnoge druge.

 

 

makonda-tracker