među njima i maloletnice

POZNATI MILIONER UHAPŠEN NAKON JEZIVIH OPTUŽBI: Modni mogul završio IZA REŠETAKA zbog zlostavljanja i TRGOVINE ŽENAMA!

0

Čuveni modni preduzetnik Piter Nigard (79) uhapšen je u utorak na temelju optužnica koje ga terete za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja, reketiranje i druge zločine u koje je uključeno više desetina žena, između ostalog i maloletnica.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kanadski mogul finskog porekla optužen je za "višedecinijsko kriminalno ponašanje" u SAD, na Bahamima i u Kanadi, rekli su savezni tužioci na Menhetnu, prenosi "The New York Times". Oni su dodali da je Nigard iskoristio uticaj svoje kompanije i zaposlenih kako bi "regrutovao odrasle i maloletne ženske osobe" u periodu od 25 godina, koje je posle iskorišćavao da zadovolji svoje seksualne potrebe, ali i svojih prijatelja i saradnika.

 

Većina žena dolazila je iz siromaštva i vrlo nepovoljnog ekonomskog položaja, a neke od njih su bile zlostavljane i pre engo što ih se Nigard dočepao.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ovaj milioner je, kako se navodi u optužnici, seksualno zlostavljao neke od svojih navodnih žrtava, dok su druge zlostavljali i drogirali njegovi saradnici "kako bi bili sigurni da će ispunjavati njihove seksualne prohteve".Nigard, koji je godinama bio na glasu kao veliki zavodnik i koji je jednom prilikom opisao mlade žene kojima se okruživao kao "izvor mladosti", pokrenuo je svoju modnu kompaniju pre više od 50 godina u Vinipegu.

 

On je dao ostavku u svojoj kompaniji "Nygård International" nakon što su FBI agenti pretresli njegov dom u Los Anđelesu i sedište firme u Njujorku, tokom istrage o navodima o seksualnom zlostavljanju koja je trajala najmanje pet meseci.

 

 

makonda-tracker