da li ste znali?

AUSTRALIJSKI GLUMAC OPČINIO JE SVET SAMO JEDNOM ULOGOM: Kris Hemsvort uživa u skladnom braku, a ponos su mu troje dece!

0

Hemsvort je karijeru započeo 2002. godine pojavivši se u ulozi Kralja Artura u dve epizode televizijske serije „Guinevere Jones“.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rođen je 11. avgusta 1983. godine u Melburnu. Oženjen je španskom glumicom Elsom Pataki s kojom ima troje dece, ćerku i sinove blizance. Od 2015. godine porodica živi u obalskom gradiću Bajron Bej na severoistoku Australije, piše Biografija.org.

Domaćoj javnosti je postao poznat po ulozi Kima Hajda u australijskoj TV seriji „Home Away“ koja je emitovana u periodu od 2004. do 2007. godine. Publika širom sveta upoznala je Krisa 2011. godine kada se prvi put pojavio u ulozi nordijskog boga groma Tora. Od tada je snimio nekoliko filmova u Marvel produkciji, te postao jedan od omiljenih Marvelovih „Osvetnika“. Osim toga ostvario je zapažene uloge u filmu „Zvezdane staze“ iz 2009. godine, trileru „Savršeno bekstvo“ iz iste godine, te horor-komediji „Koliba u šumi“ iz 2012. godine. Glumio je i u dramama, biografskim i akcijskim filmovima. Time je pokazao publici i holivudskim producentima da, osim privlačnog izgleda poseduje i izuzetan talenat, te da se dobro snalazi u razlčitim zahtevnim filmskim zadacima.

 

Kris Hemsvort je rođen 1983. godine u Melburnu. Njegova majka Leoni je učiteljica, a otac Krejg je savetnik za socijalna pitanja. Leoni i Krejg, osim Krisa imaju starijeg sina Luka i mlađeg Lijama koji se takođe bave glumom.

 

Njegovi preci s majčine strane su poreklom iz Danske i Irske, a s očeve strane Škoti i Nemci. Kris je odrastao u Melburnu i Bulmanu, na severu Australije. Jedom prilikom je izjavio da ga najranija sećanja vežu za život u Melburnu, ali i za dane i mesece koje je provodio na farmi u Bulmanu gde su mu društvo pravili bizoni i krokodili, što predstavlja dva potpuno različita načina života. Pre nego što se porodica preselila na Filipova ostrva 140 kilometara severoistočno od Melburna, pohađao je Hitmont koledž.

 

Hemsvort je karijeru započeo 2002. godine pojavivši se u ulozi Kralja Artura u dve epizode televizijske serije „Guinevere Jones“. Osim toga, pojavio se u sapunici „Neighbours“, te TV seriji „Marshall Law“. Dve godine kasnije prijavio se na audiciji za sapunicu „Home and Away“ za ulogu Robija Hantera , ali uloga je dodeljena Džejsonu Smitu. Dobio je ulogu Kima Hajda, preselio se u Sidnej, a publika je imala priliku da uživa u njegovoj glumi tokom 171 epizode popularne serije. 3. jula 2007. godine napustio je snimanje. U septembru i oktobru 2006. godine učestvovao je u šou programu „Ples sa zvezdama“, a partnerka mu je bila profesionalna plesačica Ebi Ros.

 

2009. godine dobio je ulogu Džordža Kirka, oca Džejmsa Kirka u uvodnim scenama Abramsovog filma „Zvezdane staze“. U trileru „Savršeno bekstvo“ iste godine tumačio je Kalea, a nakon toga igrao je Sema u krimi-trileru „Keš“, rame uz rame sa slavnim kolegom Šonom Binom. To je bio ujedno prvi film koji je snimio nakon dolaska u Sjedinjene Američke Države.

 

Američki režiser Stiven Milburn Anderson oduševio se kada je video Hemsvorta. Tom prilikom je rekao „Konačno smo pronašli dečka koji je mlad, zgodan, veoma dobro glumi, i da se ne lažemo, izgleda prelepo. Zato sam rekao da moramo da ga angažujemo.“ U novembru 2010. godine list „The Hollywood Reporter“ objavio je članak o veoma perspektivnom mladom glumcu koji će uskoro da postane jedan od najvažnijih glumaca u Holivudu. Produkcijska kuća „Sony“ objavila je 2011. godine da će Kris biti jedan od glavnih aktera trilera „Shadow Runner“. S obzirom da film još nije dočekao svoju premijeru, ne možemo sa sigurnošću reći da će ispoštovati svoje obećanje.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker