borila se

BILA JE U PAKLU DROGE, A ONDA JE POKUŠALA SAMOUBISTVO: Dru Barimor krije tužnu prošlost, a ova koleginica joj je pomogla

0

U filmu "E.T." koji je snimao 1981. godine, dodelio joj je ulogu 6-godišnje Gerti, mlađe sestre glavnog junaka. Uloga ju je vinula u sam vrh Holivuda.

foto: Profimedia

Sa filmskom ekipom putovala je svetom i promovisala film, šarmirajući sve redom, pa čak i tadašnjeg predsednika Ronalda Regana.

 

Sa sedam godina postala je i najmlađi domaćin u istoriji najgledanijeg TV šoua u Americi – Saturday Night Live.

 

Vršnjaci u školi nisu sa simpatijama gledali na njenu slavu, pa ju je majka ispisala iz redovne škole, platila joj privatne učitelje i postala njena menadžerka. Već iduće godine Dru je igrala glavnu ulogu u adaptaciji omiljene knjige Stivena Kinga "Firestarter" i u "Irreconcilable Differences", a za ulogu u tom filmu kao 9-godišnjakinja bila je već nominovana za Zlatni globus.

 

 

A onda se na zabavi filma "Firestarter" opkladila sa čuvarima da može da iskapi dve čaše šampanjca i tako je krenulo... Dobijala je sve više uloga, a majka Džejd, koja je skoro 10 godina života podredila ćerki, smatrala je da i ona ima pravo na zabave.

 

Njena mala filmska zvezda bila joj je VIP-ulaznica za sve zabave od LA do Njujorka, pa je Dru redovno zalazila u klubove poput slavnog Studija 54, u kojem su se ne baš čedno provodile tadašnje ikone šou-biznisa. Na jednoj od fotografija iz tog vremena 9-godišnja Dru u ruci drži kutiju cigareta koje je u to doba počela da puši.

 

Godinu i po kasnije sedeći na zadnjem sedištu automobila sa majkom i njenim prijateljem pušila je prvi džoint, a sa 12 je već koristila i kokain.


Prva velika svađa sa majkom buknula je u LA-u 1988. godine, nakon što je Dru provela dan drogirajući se sa prijateljima. Pozvala je Džejd i rekla joj da se do uveče iseli iz kuće kako bi prestala da je sputava u njenom zabavljanju.

 

Kad je zatekla majku u kući, sasvim je podivljala pa je već idući dan bila u centru za odvikavanje u Pasadeni. Odbijala je da sarađuje i dugo se opirala uključenju u program, a ona je shvatila to kao poslednju šansu.

 

Mesec dana kasnije već je bila u Njujorku na audiciji za film "See You in the Morning". Dobila je ulogu i odmah sa prijateljem krenula u noćni život. Ukrali su Džejdinu karticu, odleteli za LA, podigli novac, kupili kokain i krenuli u mahniti šoping pripremajući se da produže na Havaje, ali su u tom ludovanju slupali auto. Policija ju je po kratkom postupku vratila u kliniku. Oporavak je tekao vrlo sporo. Imala je 13 godina i morala je da se reši mnogih demona iz prošlosti – raskrstiti sa drogom, povratiti samopouzdanje, oprostiti ocu što nikad nije bio uz nju i majci koja je loše upravljala njenim životom.

 

Nakon skoro godinu dana odvikavanja, krajem 1988. lekari su joj rekli da je spremna za izlazak. A onda su novine provalile celu priču. Opet je bila na naslovnicama protiv svoje volje. Stoga je odlučila da se odbrani sopstvenom knjigom u kojoj će sve potanko objasniti. Pišući knjigu dva puta je htela da uzme džoint i smatrala je to neoprostivim grehom.

 

Prerezala je vene i drugo jutro se opet probudila u klinici za odvikavanje.

Konačno sa 15 je shvatila da je sposobna da živi samostalno i zarađuje sopstvenim radom. U tome joj je pomogla i zarada od autobiografije koju je objavila 1990, a dobila je i glavnu ulogu u filmu "Poison Ivy" kojim je stekla reputaciju ozbiljne glumice.

 

Najveću podršku u teškom periodu žviota imala je od koleginice i danas najbolje prijateljice, Kameron Dijaz. "Uvek je bila ljubazna, jedna od onih osoba koja izgleda kao da ima stav i da je bahata, ali uvek je bila prijateljski raspoložena, vrckasta i stvarno draga", priznala je Dru koja se uz pomoć prijateljice vratila na stari put.

 

Ali sve što je do tadA proživela ostavilo je trag na njen privatni život i odnose sa muškarcima. Do 17. godine života već je prekinula vezu najpre sa glumcem Korijem Feldmanom, a zatim i s Lilandom Hajvardom, unukom slavnog holivudskog producenta po kojem je i dobio ime.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker