borila se

BILA JE U PAKLU DROGE, A ONDA JE POKUŠALA SAMOUBISTVO: Dru Barimor krije tužnu prošlost, a ova koleginica joj je pomogla

0

U filmu "E.T." koji je snimao 1981. godine, dodelio joj je ulogu 6-godišnje Gerti, mlađe sestre glavnog junaka. Uloga ju je vinula u sam vrh Holivuda.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Devojčicu sa slatkim licem niko nije mogao povezati sa drogom i alkoholom, ali nažalost ona je bila zavisnik već u ranom detinjstvu.

 

Kad je 22. aprila 2014. rodila drugu ćerku, mnogi su se setili šta je danas 45-godišnja glumica Dru Barimor govorila još pre nekoliko godina.

 

"Ne želim da imam decu sve dok ne budem sigurna da ću biti brižna majka. Jako je važno da ne postaneš roditelj pre nego što si 100 odsto spreman preuzeti odgovornost za svoju decu i biti sposoban izvesti ih na pravi put. Ja to najbolje znam iz ličnog iskustva."

 

Na pitanje da li komunicira sa svojom majkom Džejd, Dru je diplomatski odgovorila: "Naš odnos je vrlo komplikovan. Komuniciramo s vremena na vreme, ali u ovom trenutku mislim da ni u njenom životu nema mesta za mene, niti u mom za nju."

 

Odrastanje i odnos s majkom Dru je opisala još kao tinejdžerka, u autobiografiji "Little Girl Lost" koju je objavila 1990. i koja je ubrzo postala bestseler.

 

Životno iskustvo koje je imala sa 15 godina pretočila je u knjigu koju su s jednakim zanimanjem čitali njeni vršnjaci kao i njihovi roditelji jer, kako je i sama jednom rekla, sa šest godina bila je dvostruko zrelija od svoje generacije, a s 12 se družila samo s odraslima i tako se i ponašala.

 

Dru Barimor rođena je 22. februara 1975. godine u Kaliforniji u porodici u kojoj su po očevoj strani stasale tri generacije slavnih glumaca, ali i teških alkoholičara. I očev otac i stric bili su zavisnici od alkohola, kao i njena tetka, koja je umrla u 39. godini života od ciroze jetre.


Otac Džon je nekoliko puta bio u zatvoru zbog vožnje pod uticajem alkohola i posedovanja droge. Majka Ildiko Džejd Barimor odselila se od agresivnog supruga pre nego što je rodila Dru i njih dve počele su da žive u malenom iznajmljenom stanu u zapadnom Holivudu.

 

Majka nikad nije odustala od želje da i sama postane slavna, ali svi pokušaji završili su uglavnom bezuspešno. Ono što Džejd nije sama uspela da postigne, pokušala je sa svojom ćerkom. Počela je s njom da obilazi audicije za TV-reklame i tako se malena Dru sa godinu dana našla u reklami za pseću hranu.

 

Sa dve godine je već igrala u televizijskom filmu dečaka, pa se pojavila u još nekoliko reklama, a sa četiri godine rekla je mami da jedino što želi u životu je da postane glumica. Majka ju je ozbiljno shvatila, a tome je pripomogao Druin kum, slavni reditelj Stiven Spilberg.

 

U filmu "E.T." koji je snimao 1981. godine, dodelio joj je ulogu 6-godišnje Gerti, mlađe sestre glavnog junaka. Uloga ju je vinula u sam vrh Holivuda.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker