strašne scene

ČESTO JE IMALA OSEĆAJ DA NIJE VREDNA ŽIVOTA: Maraju Keri su zlostavljali u detinjstvu, a sestra ju je trovala lekovima!

0

Pop diva u svojim memoarima se poistovećuje s princezom Dajanom, za svoje posrnuće i odlazak na odvikavanje krivi porodicu i nedostatak sna.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Maraja Keri (50) je nedavno objavile autobiografiju "The Meaning of Mariah Carey" u kojoj je do detalja opisala svoj život - od teškog detinjstva i tuge, do sreće i uspeha u kojem uživa danas.

 

Pop diva u svojim memoarima se poistovećuje s princezom Dajanom, za svoje posrnuće i odlazak na odvikavanje krivi porodicu i nedostatak sna.

 

Burno detinjstvo obeleženo nasiljem


Pevačica tvrdi da može da nasluti nasilje, a taj instinkt je razvila još u detinjstvu.

 

Pevačica je odrastala uz brata i sestru, a najranije detinjstvo obeleženo je nasilnim trenucima zbog kojih je često imala osećaj da nije vredna života.

 

Maraja Keri u memoarima otkriva kako je još u vrtiću prisustvovala fizičkom obračunu svog brata Morgana s roditeljima te je tako kasnije i nastao njen najpoznatiji hit 'All I Want for Christmas Is You' .

 

Pesmu je napisala kada je imala 22 godine, a inspiracija joj je bila maštanje o detinjstvu bez prepirki i nasilja.

 

"Htela sam da napišem pesmu koja će me usrećiti i pružiti osećaj voljene i bezbrižne mlade devojke na Božić', piše u memoarima i otkriva da je u detinjstvu trpela zanemarivanje, a najveću odgovornost pripisuje majci.

 

foto: Profimedia

'Iznad mene je oblak tuge i pretpostavljam da će me uvek nadvijati, ne samo zbog moje majke, nego i zbog složenosti našeg zajedničkog putovanja koje mi je donelo puno bola i zbunjenosti', piše pevačica.

 

Loše uspomene je vežu i za stariju sestru Alison, koja ju je povredila i psihički i fizički.

 

'Sa samo 12 godina sestra me je drogirala lekom protiv anksioznosti, nudila mi kokain, nanela mi opekotine trećeg stepena i pokušala da me proda makrou. Nešto u meni ostalo je zarobljeno tom traumom, zbog čega često kažem da sam večita dvanaestogodišnjakinja', kaže Maraja i dodaje da se još uvek bori s tim periodom života.


Pevačica je s vremenom postala poznata po tome što odbija da govori o svojim godinama i što svoje rođendane naziva godišnjicama.

 

U memoarima otkriva zašto ima takav stav.

 

'Na 18. rođendan plakala sam jer sam smatrala neuspehom to što nisam imala dogovorenu ploču. To mi je bio jedini cilj. Bilo je to poput zadržavanja daha dok u ruke ne dobijem fizičku stvar, album na kojem je utisnuto 'Maraja Keri'. Onog trenutka kad sam ugovorila ploču, izdahnula sam i za mene je život počeo. Od toga dana svoj život računam kroz albume, kreativna iskustva, profesionalna postignuća i praznike', piše Maraja i objašnjava kako ju je život naterao da pronađe put opstanka na ovom svetu.

 

'Zašto svoj put upropastiti gledanjem na sat i otkucavanjem godina? Toliko mi se toga dogodilo pre nego što je iko uopšte znao moje ime, pa mi se vreme čini nečim neprimerenim za merenje. Živeti život koji se ne temelji na vremenu način je na koji držim do sebe i na koji držim u blizini i na životu taj dečji um u sebi', objašnjava pevačica, te dodaje:


'Vreme često može biti sumorno, pa zašto onda odlučiti živeti u njemu?' zaključuje pevačica.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker