holivudska zvezda

NIJE POSTOJAO FATALNIJI MUŠKARAC NA SVETU OD NJEGA: Život slavnog Kevina Kostnera oduševio je mnoge!

2

Ovaj šezdesetpetogodišnji glumac osvojio je brojne nagrade i priznanja za svoj rad. Dva puta je bio dobitnik prestižne nagrade Oskar, osvojio je tri Zlatna Globusa, jednog Emija i tri nagrade Screen Actors Guild.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kevin Majkl Kostner je američki glumac, režiser, producent i muzičar. Rođen je 18. januara 1955. godine u Linvudu u Kaliforniji. Važi za jednu od najpopularnijih ličnosti Holivuda današnjice zahvaljujući dugoj i uspešnoj karijeri, piše Biografija.org.

 

Ovaj šezdesetpetogodišnji glumac osvojio je brojne nagrade i priznanja za svoj rad. Dva puta je bio dobitnik prestižne nagrade Oskar, osvojio je tri Zlatna Globusa, jednog Emija i tri nagrade Screen Actors Guild. Publika ga pamti po ulogama Eliota Nesa u Nedodirljivima , Robina Huda u filmu Robin Hud: Princ lopova poručnika Džona u filmu Ples sa vukovima, kao i mnogim drugim likovima iz popularnih filmova. Ipak, film Ples sa vukovima posebno se izdvaja jer je Kostner osvojio dva Oskara za ovo filmsko ostvarenje, i to Oskara za najboljeg režisera i Oskara za najbolje slike.

 

Detinjstvo i obrazovanje

 

Iako je rođen u Linvudu, Kostner je odrastao u Komptonu u Kaliforniji. Potiče iz radničke američke porodice. Njegova majka zove se Šeron Rae, a otac Viliam Kostner. Kevin Kostner je najmlađi je od tri dečaka iz porodice Kostner, od kojih je, nažalost, srednje dete umrlo po rođenju. Šeron Rae Kostner radila je kao socijalni radnik, a otac Viliam kao električar. Kasnije, otac mu je napredovao i postao izvršni rukovodilac u Južnoj Kaliforniji Edison. Upravo zbog posla, i napredovanja glave porodice, oca Viliama, Kostnerovi se se često selili sa jednog na drugi kraj Kalifornije. Zanimljivo je da poreklo Kostnerovog oca potiče od nemačkih imigranata koji su u Severnu Karolini doselili 1700-ih godina. Takođe, Kevin Kostner pored nemačkih ima i engleske, irske, te škotske korene.

 

Roditelji su ga odgajili u duhu baptističke crkve i vere. Kao dečak, a kasnije tinejdžer, Kevin Kostner nije bio sklon akademskom obrazovanju. Umesto toga uživao je u sportu, uzimao časove klavira, a pisao je i poeziju te pevao u Prvom baptističkom horu. S obzirom da se u detinjstvu vrlo često selio bio je prinuđen da konstantno sklapa nova prijateljstva, pohađa nove škole, te gradi međuljudske odnose iz početka. To nije bilo lako. Kostnerovi su živeli u Venturi, zatim u Visaliji, pa su preselili u Orandž Kantri.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker