zanimljiv podatak

TAJNU OVOG IMENA RETKO KO ZNA: Ko je bila čuvena Bili Džin iz pesme Majkla Džeksona?

0

Ne postoji osoba koja nije čula ovu pesmu, a otkriveni su i malo poznati detalji o njoj

foto: Profimedia
foto: Profimedia

"Billie Jean" (Bili Džin) bio je naziv drugog singla Majkla Džeksona, sa albuma Thriller, koji je izašao u januaru 1983. godine. U pitanju je vanvremenski hit, a i danas je neizbežna pesma na radiju, proslavama... U pitanju je najprodavaniji solo singl Majkla Džeksona, a Rolling Stone ju je stavio na 58. mesto liste 500 najboljih pesama svih vremena.

 

Interesantno je da Majklov producent Kvinsi Džouns nije želeo da se pesma stavi na album, a uz to mu je savetovao i da promeni naziv pesme u "Not my lover", kako ljudi ne bi mislili da je posvećena teniserki Bili Džin King.


Zapravo, pesma nije bila posvećena nijednoj posebnoj devojci, već je u pitanju spoj različitih obožavateljki koje su Majklu i njegovoj braći slale pisma u kojima se kunu da su trudne i da nose njihovu decu.

Kada je izvodio ovu pesmu punu energije, Majkl je po prvi put izveo i svoj čuveni moonwalk, ali i nosio belu rukavicu sa šljokicama, po čemu je kasnije bio čuven.

Muzičar zna prepoznati hit materijal. Sve mora biti na svom mestu, ona te ispunjava i čini srećnim. Tako sam se ja osećao kad se radi o Bili Džin. Znao sam da će biti hit kad sam je pisao ― priznao je kasnije Majkl Džekson.

 

 

makonda-tracker