da li ste znali?

MAJKA MELANI GRIFIT IMALA JE BIZARAN HOBI: Glumicu danas prolazi jeza kada se seti da je ova zver živela sa njima!

0

Brojni članovi tima na snimanju odlazili su sa seta zbog straha za vlastiti život

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Danas 90-godišnja dama, inače majka popularne glumice Melani Grifit, nikada nije tajila svoju strast prema velikim mačkama. Priznaje kako joj odluke tokom života nisu bile najsjajnije, a jedna od njih je i trenutak kada je odlučila da u svom domu na Beverli Hilsu udomi lava po imenu Nil, koji je bio težak "samo" 181 kilogram. Glumicu danas prolazi jeza kada se seti da je lav živeo s njom i njenom porodicom.

 

S velikim mačkama sprijateljila se najviše početkom osamdesetih godina, dok je snimala film Roar, danas poznat i kao najopasniji film ikada snimljen.

 

"U filmu je bilo 150 lavova, tigrova, jaguara, leoparda, pantera i ostalih velikih mačaka. Na kraju filma napisano je da nijedna životinja nije povređena tokom snimanja. Ipak - 70 članova tima bilo je povređeno", napisala je Hedren u svojim memoarima. Kasnije je istakla je kako ne zna šta je svima bilo na pameti pa da rizikuju tolike živote ljudi za snimanje filma.

 

Tipin bivši suprug Noel Maršal režirao je film, u njemu je i glumio, a ideja za sve došla je od njih dvoje. Na ideju je došla dok je nekoliko godina ranije snimala u Zimbabveu, gde se prvi put susrela s lavovima. Posebno se zbližila s mladunčetom lava, zbog kojeg je na kraju postala opsednuta velikim mačkama.

 

foto: Profimedia

"Zaključila sam kako divlje mačke nisu ništa drugo nego lepi grabljivci koje ne možemo shvatiti. Što sam više učila o njima, više sam ih volela", napisala je glumica u memoarima.

 

Veterinar i trener životinja iz Los Anđelesa Ron Oksli ohrabrio je Tipi i Nila da jedno vreme žive s lavovima kako bi bolje shvatili njihovu narav pre snimanja filma Roar. Njena ćerka Melani čak je i spavala s lavom u krevetu, a njihovi gosti često su bili prestravljeni što imaju lava kod kuće, te su izbegavali da im dolaze u posetu.

 

"Trebalo mi je nekoliko godina da shvatim koliko smo bili glupi i neoprezni jer je toliko toga moglo poći po zlu", priznala je Tipi. Brojni članovi tima na snimanju odlazili su sa seta zbog straha za vlastiti život jer su se nalazili u situacijama u kojima su verovali da će poginuti.

 

 

 

 

 

makonda-tracker