ne želi da ćuti

NAKON SKORO ČETIRI DECENIJE JE DONELA DRASTIČNU ODLUKU: Madoni je bilo dosta omalovažavanja!

2

Madona, koja će sledeće godine napuniti 62. godine, i dalje je jedna od najuticajnijih i najmoćnijih žena u muzičkoj industriji, navodi britanski "The Sun",

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nakon što je pre nekoliko dana napustila "Interscope records", nakon deset godina saradnje i tri objavljena albuma, među kojima je i poslednji "Madam X" iz 2019. godine, kraljica pop muzike Madona, vratila se svojim korenima i ponovo potpisala ugovor sa svojom prvom izdavačkom kućom "Warner music".

 

"Warner music" je obeležio Madoninu karijeru, jer je između ostalog, i prva izdavačka kuća sa kojom je Madona ikada potpisala ugovor. Oni su objavljivali njene albume od 1983. godine pa sve do 2008. godine.

 

Madona, koja će sledeće godine napuniti 62. godine, i dalje je jedna od najuticajnijih i najmoćnijih žena u muzičkoj industriji, navodi britanski "The Sun", koji govori da je Madona dužna da u novo – staroj izdavačkoj kući objavi još tri studijska albuma tokom tekuće decenije.

 

Šezdesetjednogodišnja pevačica iza sebe ima impresivnu karijeriju. Još tokom prethodne decenije proglašena je najprodavanijom i najuspšenijom umetnicom svih vremena, a samo njena turneja "The Rebel Heart Tour" iz 2016. godine donela je Madoni 169,8 miliona dolara i katapultirala je na vrh liste turneja ženskih izvođača sa najvećom zaradom.

 

foto: Profimedia

Početak ove priče leži u legendarnoj odluci mlade plesačice francusko-italijanskog porekla iz Bej Sitija, Mičigen, SAD, rođene kao Madona Luiza Čikone, da sebi da umetničko ime za koje su svi čuli, i koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim: Madona.

 

Od samog početka karijere, Madonino javno pojavljivanje uključivalo je verske simbole i motive, a njeno vešto osmišljeno koketiranje sa postulatima katoličanstva i građanske hipokrizije dovodilo ju je u žižu javne rasprave, rezultirajući povremeno osudama Vatikana ali i drugih verskih zajednica.

U samom korenu njenog uspeha, kako je sama više puta naglasila, leži takozvano “uživanje u grehu”, ali i želja da bude glas svih onih koje je društvo na bilo koji način potisnulo. Filozofiju materijalizma i imidž „kučke koja traži pare i zadovoljstvo, ali se i bori za svoja prava”, Madona je dovela do savršenstva.

 

Do skoro je trpela kritike da je njena karijera propala, pa je tako Elton Džon izjavio kako je izgubila kredibilitet umetnika.

 

 

 

 

 

makonda-tracker