ograđuje se

NAKON GROZNIH OPTUŽBI TVRDI ― NIJE IMALA POJMA ŠTA SE DEŠAVA: Slavna voditeljka se oglasila nakon pokrenute istrage

2

Slavna Elen Dedženeres oglasila se nakon optužbi o uvredama i pokrenute istrage povodom odnosa prema zaposlenima...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Elen Dedženeres izvinila se svom timu nakon što je pokrenuta istraga o "toksičnom" radnom okruženju u okviru realizovanja njene tok-šou emisije Elen Dedženeres šou.

 

Prvog dana naše emisije rekla sam svima da će ovo biti srećno mesto, da niko neće podizati ton i svi će biti tretirani s poštovanjem. Očito, nešto se promenilo i razočarana sam što je tako ispalo. Žao mi je. Svako ko me poznaje zna da je to suprotno od onog u šta sam verovala i čemu sam se nadala.

 

 

Dodala je  da se oslanjala na druge da će raditi svoj posao onako kako bi ona htela, ali "očito da nije tako ispalo".

 

Naučila sam da ljudi koji rade za mene govore u moje ime i loše me predstavljaju i to mora da prestane. Kao neko ko je osuđivan i izgubio skoro sve zbog onoga što jeste, razumem i saosećam sa onima koje gledaju kao drugačije, nejednake, manje poštovane. Kad pomislim da se iko od vas tako osećao, osećam se užasno.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Potrudiće se da se takve stvari više ne dešavaju i da će krenuti samo napred.

 

Ovako je predugo bilo, ali napokon imamo razgovore o pravednosti. Moramo da budemo pažljiviji kad su u pitanju naše reči, akcije, srećna sam što znam sada u čemu je problem. Obećavam da ću nastaviti da teram sve oko sebe da sa mnom uče i rastu. Važno mi je da svako ko ima nešto da kaže, da mi se obrati i da zna da je bezbedan.

 

Ranije ovog meseca, BuzzFeed News je objavio da 10 Eleninih bivših radnika optužuju da su na radnom mestu doživeli uvrede na konto rasizma, kao i zastrašivanje. Drugi bivši radnik kazao je da toksično okruženje nije stvorila sama Elen lično, već njeni izvršni producenti i ostali stariji članovi tima. Ipak, naglasio je da Elen mora da bude više uključena u to šta se dešava kad se ugase kamere.

 

 

 

makonda-tracker