DETALJI SU ZASTRAŠUJUĆI

GLAVNI OSUMNJIČENI — MUŽ: Smrt čudesne Natali Vud do danas je misterija, a policija 39 godina ne diže ruke

0

Te kasne jeseni 1981. godine, pronađeni su posmrtni ostaci jedne od najvećih filmskih zvezda na svetu, a okolnosti koje su dovele do njene smrti obavijene su velom misterije i danas. Ipak, ono što se zna dovoljno je za jezive pretpostavke...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Dok je američka glumica ruskog porekla Natali Vud (43) snimala film Brainstorm, iznajmila je čamac kako bi se ukrcala na jahtu svog supruga Roberta Vagnera, gde je bio još glumac i oskarovac Kristofer Voken.


Ono što je poznato jeste da su njih troje pili alkohol, da je izbila svađa između supružnika i da je Voken ranije otišao na spavanje.

 


Navodno je Denis Davern, kapetan koji je upravljao jahtom, nakon što su primetili da glumica nije na njoj, kao ni čamac za spasavanje, pitao njenog supruga da putem radija pozovu pomoć, na šta je Vagner odgovorio da nema potrebe za time i da treba da sačekaju da vide hoće li se ona pojaviti. Potom je sedeo i pio viski, a zatim sat i po kasnije tražio lokalnim stanovnicima da krenu u potragu.


Sutradan, oko osam sati izjutra, njeno telo je pronađeno nekoliko kilometara dalje, dok je nedaleko od njega bio čamac na naduvavanje. Kao uzrok smrti navedeni su "utapanje i druge neutvrđene okolnosti", a nalazi su pokazali da je imala sveže modrice po trupu i rukama i poderotinu na levom obrazu, ali nije bilo indikacija kako su one nastale. Utvrđeno je i da je pila lekove protiv mučnine, koji su u kombinaciji s alkoholom mogli da joj pomute rasuđivanje, zbog čega je moguće da je stradala slučajno se okliznuvši.


U svojim memoarima Pieces of My Heart, Vagner je kasnije priznao da se svađao s Natali te večeri.

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Naravno da se osećam krivim zbog svega. Da nisam otišao da spavam, možda bih mogao nešto da uradim i spasim je. Ali nisam. Uradio bih sve u životu da sam mogao da je zaštitim. Izgubio sam ženu koju sam voleo celim svojim srcem i nikada se neću pomiriti s tim — napisao je.


Kako je glumičina sestra Lana dugo insistirala, Natali je imala ogroman strah od vode jer je gatara njenoj majci prorekla smrt utapanjem i ne postoji šansa da je plivala večeri kada je stradala, kao ni da je napustila jahtu po svojoj želji, naročito ne u spavaćici. Još jedan važan detalj u istrazi je svedočenje dvoje ljudi koji su čuli ženski glas kako doziva pomoć.


Čak 36 godina kasnije policija je ponovo otvorila istragu, a poručnik Džon Korina otkrio je u dokumentarnom filmu "48 sati: smrt u tamnoj vodi" da je nakon šest godina istraživanja donet zaključak da je Robert Vagner, Natalin suprug glavni osumnjičeni. Navodno je kapetan broda kasnije priznao da je lagao u prvom iskazu, u kojem je tvrdio da je pojačao muziku kako ne bi slušao svađu supružnika.


Neću stati dok pravda ne bude zadovoljena — izjavila je jednom prilikom Natalina sestra Lana.

 

 

makonda-tracker