interesantno

NJENA LEPOTA OČARALA JE SVET SEDAMDESETIH GODINA: Kristi Brinkli se udavala četiri puta i umalo je izgubila život!

0

Među prvim poznanstvima bila su joj ona sa najboljim modnim fotografima Patrikom Demaršelierom i Majkom Reinhardom

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kristi Brinkli je rođena kao Kristi Li Handson 2.februara 1954. godine u porodici Herberta i Marjorie Hadson.

 

Roditelji su joj se ubrzo razveli, a majka se preudala za televizijskog producenta i scenaristu Dona Brinklija. Tada je bilo jasno da njen život neće proći nezapaženo.

 

Posle srednje škole odlučila je da se iseli iz porodičnog doma u Kaliforniji i krenula u ostvarenje svojih snova. Već sa 18 preselila se u Pariz, kako bi upisala umetničku školu.

 

Naredne tri godine radila je kao pripravnik ilustrator sa nekim od najvećih imena tog doba, no svemu je tome došao kraj već 1973. godine, kada ju je u pošti sreo američki fotograf Erol Savjer. Bio je fasciniran njenim izgledom, te joj je prišao i ponudio da snimi probne fotografije i upozna se sa čuvenim modnim agentom Džonom Kazablankom.

 

Iako su se svi divili njenoj lepoti i izgledu, sama Kristi nije bila uverena da ima ono nešto što je potrebno za bavljenje modelingom.

 

Njen sastanak sa čelnicima Elite Model Menadžementa završio se pozitivno i ona je brzo uplovila u modni svet, koji joj je na kraju postao i životni poziv.

 

Među prvim poznanstvima bila su joj ona sa najboljim modnim fotografima Patrikom Demaršelierom i Majkom Reinhardom, a koji nisu krili oduševljenost njenom lepotom pa su je spojili sa Ejlin Ford iz agencije Ford Models.

 

Kristi se ubrzo vratila u Kaliforniju, upoznala s Ejlin Ford i dobila tri velike kampanje.

 

Ali dani u Parizu nisu joj ostali u sećanju samo zbog poslovnog početka, već i zbog ljubavi. Zaljubila se u Džon-Fransoisa Alauksa, francuskog umetnika za kojeg se odlučila da se uda nakon samo nekoliko meseci poznanstva.

 

Tada je imala samo 19 godina, a njen prvi suprug ostao je uz nju od 1973. do 1981. godine.

 

A onda se dogodio preokret. 1979. godine i dobila je ponudu da snimi svoju prvu naslovnicu za Sports Illustrated, tačnije za izdanje Swimsuit. Koliki je uspeh postiglo to izdanje, govori i podatak da su urednici odmah nakon toga potpisali ugovor s njom da im bude zaštitno lice naredne dve godine.

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

makonda-tracker