svestan je situacije

PRETEKAO MEDIJE, ŠOKIRAO PRATIOCE: Glumac saopštio da je uhapšen, ostavio Ameriku bez reči i uputio VAŽNU poruku

0

Mladi glumac učestvovao je u demonstracijama zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda i policijske brutalnosti prema pripadnicima afroameričke zajednice

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumac Kol Spraus, koji je široj publici najpoznatiji kao Ben, Rosov sin u seriji "Prijatelji", kao i po Diznijevoj seriji "Lagodan život Zeka i Kodija", obratio se svojim obožavaocima neočekivanom porukom na Instagramu.


On je, naime, saopštio pratiocima da je uhapšen na jednom protestu.


Grupa mirnih demonstranata, uključujući i mene, uhapšena je. Pre nego što mediji to pretvore u senzacionalističku vest o meni, postoji jasna potreba da progovorim o okolnostima: crni životi su bitni. Uhapsili su me dok sam pokazivao solidarnost, kao i mnogi drugi u Santa Monici. Dali su nam opciju da odemo, te nas upozorili da ćemo biti uhapšeni ako to ne učinimo. Neki su pokušali otići, ali su nas presreli drugi policajci koji su nam onemogućili odlazak i stavili nam lisice — napisao je Kol.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cole Sprouse (@colesprouse) on


On je istakao da je svestan toga da ovaj događaj neće u vleikoj meri uticati na njegov život, ali i da nisu svi takve sreće.


Ovo moram naglasiti kao heteroseksualni beli muškarac i javna ličnost, posledice hapšenja za mene će biti nikakve u poređenju s mnogima koji učestvuju u pokretu. Ovo nema veze sa mnom. Ovo je vreme kada podržavamo druge, kad situacija eskalira, dajemo im podršku i činimo ispravnu stvar. Ovo je vreme da promislimo što znači biti nekome saveznik. Nadam se da će i drugi koji su na mom mestu učiniti isto — istakao je glumac.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker