životna priča

LEGENDARNA PEVAČICA USPELA JE DA SE OTRGNE SIROMAŠTVU I POBEDI BOLEST: Doli je potom našla muškarca koji ju je zasenio!

0

Pevačica oduvek je verovala da joj je Bog namerio nešto više

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Legendarna kantri pevačica Doli Parton rođena je 19. decembra 1946. godine donevši svojim roditeljima Robertu Li Partonu i Avi Li Ovens kao četvrto dete veliku sreću. Međutim, bračni par Parton nije se tu zaustavio jer je nekoliko godina kasnije kroz njihovu jednosobnu brvnaru trčkaralo dvanaestoro dece. Iako im je jedan sin umro još kao dete, ostalih jedanaestoro odraslo je okruženo ljubavlju, ali i u velikoj bedi. Tome u prilog govori činjenica da su doktora Roberta F. Tomasa, koji je gospođu Avi porodio kada je na svet donela buduću zvezdu, platili samo vrećom kukuruza.

 

S obzirom na to da je kuća porodice Parton, u američkoj saveznoj državi Tenesi, bila smeštena visoko u planinama "Great Smoky", buduća pevačica je prvi put videla Afroamerikanca tek kada se spustila sa planine i pošla u školu u gradiću Piegon Forge.

 

U njihovoj brvnari bio je samo jedan krevet u koju je moralo da stane što više braće, dok su ostali spavali na podu. Zidovi su bili oblepljeni starim novinskim papirom, za sto je moglo da stane samo šest osoba, dok bi ostali ručavali gde su stigli. Uprkos svemu, majka im je uvek govorila da, dok su okruženi ljudima koji ih vole i plaštom Božje ljubavi, mogu sve. Tog saveta pridržavala se Doli, ali i njena braća i sestre: Viladin, Dejvid, Denver, Bobi, Stela, Kesi, Rendi, Frida, Flojd i Rejčel.

 

Buduća pevačica oduvek je verovala da joj je Bog namerio nešto više, a budući da je još kao mala pevala i pisala pesme, znala je da će njen životni put biti popločan muzikom. Sa tri godine osmislila je svoju prvu pesmu, a pošto tada još nije znala da piše, majka je na komadu papira zapisala njene stihove.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker