životna priča

NJEN BESPREKORNI STIL KOPIRAJU DAME ŠIROM SVETA: Sara Džesika Parker je odmalena znala da će biti zvezda i modna ikona!

2

Oni koji je poznaju znaju da se ni na vrhuncu popularnosti nije promenila

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavna glumica Sara Džesika Parker rođena je 25. marta 1965. godine u Nelsonvilu, u državi Ohajo.

 

Njena porodica je jevrejskog porekla, a čine je majka Barbara i otac Stiven. Još dok je Sara bila mala, majka se razvela i ponovo udala za Pola Frosta, koji jepo zanimanju vozač kamiona. Ona prelazi da živi sa majkom i njenim novim mužem i dobija sedmoro braće i sestara.

 

Kao mala zanimala se za umetnost, prvenstrveno za balet i ples. Majka ju je upisala na kurseve orijentisane ka baletu i pevanju. Kada je imala trinaest godina nastupila je u čuvenoj brodvejskoj prestavi Grad. Ubrzo, ona se zajedno sa svojom porodicom seli na Ruzveltovo ostrvo, gde su živeli par godina, a kasnije se sele na Menhetn.

 

Nakon završene Američke baletske škole, ona upisuje gimnaziju. Sve vreme školovanja, ona je nastavila da pohađa kurseve vezena za balet, pa tako dobija ulogu u brodvejskom mjuziklu Moje pesme, moji snovi, gde je nastupala zajedno sa svojih četvoro braće i sestara. Nakon ovog mjuzikla, Sari se otvaraju pozorišna vrata, pa tako dobija uloge u nekim od najpoznatjih američkih brodvejskih prestava.

 

Prvi put na malim ekranima Parkerova se pojavila glumeći u niskobudžetnom filmu The little Match Girl 1974. godine. Nakon toga sledi pauza kada su filmovi u pitanju i potpuno posvećivanje pozorišnim predstavama, da bi osam godina kasnije krenula sa sporednim ulogama u filmovima lošije produkcije.

 

Javnost i režiseri prvi put primetili su Parkerovu 1982. godine u seriji Square Pegs. Serija je emitovana samo jednu sezonu i nije imala veliku gledanost, a Sara je imala sporednu ulogu, ali to je bilo dovoljno da njeno glumačko umeće ostane primećeno.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker