prošla je kroz pakao

JELA JE SAMO 500 KALORIJA DNEVNO: Pevačica otkrila ŠOKANTNE detalje o tome kako je odrastala u svetu šou-biznisa

0

Džoana Noel Levesk, poznatija kao Džodžo, proslavila se kada je imala svega 13 godina, tokom muzičkog takmičenja „Najtalentovaniji klinci Amerike“.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Njen debitantski singl Leave (Get Out) našao se na vrhu Bilbordove liste pop pesama, a Džodžo je postala najmlađi solista u istoriji kojem je to pošlo za rukom. Usledile su nove pesme, novi hitovi, novi uspesi, ali i novi izazovi.

 

Ona je potpisala ugovor s kompanijom Blackground Records, a to je pevačicinoj majci donelo automobil i novi stan, a Džodžo je prvi put dobila sopstvenu sobu!

 

 

Ipak, izdavačka kuća ubrzo je odbila da objavi novu muziku koju je Džordžo želela da snima van svog rada na filmu i televiziji. Mlada pevačica je zbog toga otpustila svoju majku.

 

Postalo je veoma, veoma nezdravo. Bila sam zabrinuta da će je sve to ubiti ako nastavimo. To je, do tog trenutka mog života, bilo nešto najteže što je trebalo da uradim — iskrena je Džodžo.

 

Ona je ispričala kako su za sve krivili njen izgled.

 

foto: Profimedia

 

Imala sam 18 godina i sećam se da sam sedela u kancelariji, a predsednik izdavačke kuće mi je rekao: „Samo želimo da izgledaš što zdravije moguće“. Ja sam mu rekla: „Ja sam primer zdravlja. Izgledam kao zdrava devojka koja jede i aktivna je. Mislim da to nema veze s mojim zdravljem. Mislim da samo želite da bude jako mršava“, a on je odgovorio: „Ne, ne bih to rekao“.

 

Zbog želja čelnika kompanije koja je brinula o njenoj karijeri, Džodžo je počelo da posećuje nutricionistu.

 

Završila sam kod nutricioniste koji mi je propisao dijetu s 500 kalorija dnevno. Davali su injekcije zbog kojih sam gubila apetit. Mislila sam: „Hajde da vidimo koliko mogu da smršam jer ću onda možda dobiti album. Možda sam toliko odvratna da niko ne želi da me vidi u spotu niti da me uopšte gleda“.

 

Nakon toga, mlada pevačica se odala porocima — alkoholu i narkoticima.

 

Posle nekoliko teških godina, Džodžo je tužila izdavačku kuću kako bi je oslobodila ugovora, a vansudski su se dogovorili 2009. godine.

 

Pevačica je nakon toga osnovala sopstvenu kompaniju i izdala dva albuma i singlove koji su ranije bili u vlasništvu Blackground Records-a.

 

Ovo putovanje me je naučilo da volim sebe — zaključuje ona.

 

 

makonda-tracker