VIDEO

JE LI GA ISMEJAO ILI MU POKAZAO POŠTOVANJE?! Susret slavnog glumca i princa Vilijamom glavna tema na društvenim mrežama

0

Glumac koji je prošle godine sve oduševio ulogom u filmu „Džoker“ upoznao se s vojvodom od Kembridža i ponovo se našao u centru pažnje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Hoakin Finiks (45), jedan od najboljih holivudskih glumaca svoje generacije, nagrađen je pre nekoliko večeri BAFTA nagradom za najbolju mušku ulogu, a bio je jedna od najvećih zvezda 73. ceremonije dodele prestižnih nagrada.

 

Među onima koji su želeli da iskoriste priliku i upoznaju se s njim bio je i princ Vilijam (37), koji je sa suprugom Kejt Midlton bio među zvanicama ove svečanosti. Na društvenim mrežama sada se našao kratak snimak njihovog susreta i odmah je privukao mnogo pažnje. Vojvoda od Kembridža prišao je, naime, glumcu, pružio mu ruku, a Finiks je blago poklonio i odmah skrenuo pogled, dok je princ Viljam rekao: „Drago mi je“.

 

 

Ipak, budući da je običaj da se muškarci pripadnicima kraljevske porodice ne poklone, već da klimnu glavom, ovaj Finiksov gest mnogi tumače kao njegov način da ismeje princa Vilijama i monarhiste. S druge strane, ima i onih veruju da glumac nije znao za to pravilo, odnosno da je samo želeo da ukaže poštovanje vojvodi.

 

 

Kako javljaju britanski mediji, princ Vilijam je u daljem toku razgovora istakao da je veliki Finiksov obožavalac.

 

foto: Profimedia

Mnogo mi se dopao „Džoker“. Neverovatan je. Odlagao sam i odlagao da ga gledam jer su mi svi govorili da budem pažljiv, ali oduševio me je, mnogo je dobar — rekao je Vilijam.

 

Američki glumac i britanski princ su, inače, imali sličnu poruku u svojim govorima na dodeli BAFTA nagrada, odnosno obojica su se osvrnula na to da diverzitet među nominovanima nije dovoljno zastupljen i da dominiraju beli glumci i režiseri. Štaviše, Finiks je bio izuzeetno oštar, pa je pri prihvatanju nagrade rekao:

 

Počastvovan sam i privilegovan što sam večeras ovde. BAFTA oduvek podržava moju karijeru i na tome sam zahvalan. Žao mi je što moram da kažem da osećam unutrašnji sukob jer toliko mojih kolega glumaca nema istu privilegiju. Mislim da šaljemo veoma jasnu poruku da „ljudi od boje“ nisu dobrodošli ovde.

 

Finiks je poznat kao strastven aktivista u vezi s mnoštvom važnih društvenih tema, a nedavno je uhvapšen na protestu kojim je traženo da se uradi više na rešavanju problema klimatskih promena. Dan nakon dodele BAFTA nagrada, posetu Londonu iskoristio je kako bi prisustvovao protestu koji je organizovalo udruženje Jednakost životinja.

 

 

makonda-tracker