NEVEROVATNE ČINJENICE

NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA GENIJALNOG ALFREDA HIČKOKA: Užasno se plašio JAJA, a Volt Dizni mu ZBOG OVOGA nije dozvolio da snima u Diznilendu!

0

Prošlo je 120 godina od rođenja Alfreda Hičkoka.

Alfred Hičkok
Alfred Hičkokfoto: Profimedia
  • Imao je doživotnu fobiju od policije

 

Kada je imao 5 godina, otac ga je poslao u lokalnu policijsku stanicu, sa porukom policajcima da ga zaključaju u ćeliju na 5 minuta, kao kaznu za nestašluke. Od tog događaja potiče ogroman strah od policije.

 

  • Plašio se i jaja

 

Jednom je Hičkok rekao: "Plašim se jaja. Taj veliki krug bez ijedne rupe... Da li ste videli nešto što užasava kao žumance koje rasipa svoju žutu tečnost? Krv je radosne boje, crvene. Ali, žumance je žuto, užas. Nikad ga nisam probao."

 

  • Plašio se i sopstvenih filmova

 

Alfred je rekao u jednom intervjuu 1963. godine: "Plašim se svojih filmova. Nikada ih nisam gledao. Ne znam kako ljudi podnose da gledaju moje filmove."

 

  • Voleo je da se okrutno šali sa ljudima

 

Nije uvek bio baš ozbiljan. Često se šalio sa ekipom na setu. Saznao bi šta je nečija fobija, npr. pacovi ili miševi, pa mu je slao punu kutiju toga.

 

  • Volt Dizni mu nije dozvolio da snima u Diznilendu

 

Kralj crtanih filmova odbio je Hičkokovu molbu da snima film ranih šezdesetih godina u Diznilendu. Razlog koji je naveo jeste taj da je Hičkok snimio "taj odvratni film Psiho".

 

 

makonda-tracker