strašne uspomene

GLUMICA PROGOVORILA O POTRESNOJ I BOLNOJ TEMI: Nisam htela da rodim da ne bih delila dete sa čovekom koji me je silovao

0

Holivudska glumica preživela je strašne događaje, ali imala je hrabrosti da javno istupi i govori o njima

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Holivudska glumica Ešli Džad odlučila je na konferenciji "Women in the World" progovoriti o vrlo ličnoj i bolnoj temi, o događaju koji joj je zauvek obeležio život.

 

Naime, glumica je bila jedna od govornica na panelu o trenutnom stanju feminizma u svetu, na kojem je odlučila otvoreno prepričati svoje vlastito iskustvo abortusa.

 

Ešli je publici u dvorani otkrila kako je donela odluku o prekidu trudnoće jer je bila silovana od strane oca nerođenog deteta. Ona je dodala kako bi, u slučaju da je donela odluku da zadrži, odnosno rodi dete, otac bi dobio pravo na starateljstvo od strane države.

 

"Razlog zašto sam htela ispričati svoje vlastito iskustvo ovde je da sam vrlo otvorena i kao što svi znaju, silovanje sam preživela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam uspela pristupiti sigurnom i legalnom abortusu. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovekom koji me je silovao", izjavila je Ešli.

 

50-godišnja glumica, koja nikad nije otkrila imena svojih zlostavljača, bila je među prvim holivudskim glumicama koje su optužile reditelja Harvija Vajnštajna za sekusalno zlostavljanje.

 

 

makonda-tracker